31.7.2017 11:21

Έχει αρχίσει να πιστεύει τη μισή του αλήθεια ο αντιδήμαρχος

Πολύ ωραία! Τώρα ο αντιδήμαρχος έκλεισε τον οχετό των κοσμητικών επιθέσεων εις βάρος μου και αποφάσισε να μου απευθυνθεί ... «με τιμή». Οποία τιμή!

Έχω τελικά αρχίσει να συνειδητοποιώ ότι το πρόβλημα του κ. Μπελέγρη δεν είναι η εσκεμμένη προσπάθεια παραποίησης των στοιχείων. Έχει αρχίσει να πιστεύει όσα ισχυρίζεται κι αυτό είναι μάλλον χειρότερο.

Επειδή ακριβώς συνηθίζω να κάνω ρεπορτάζ κι από τις δυο πλευρές (Δήμος και Οικόπολις) κι όχι μονομερώς, όπως φαντάζεται το ρεπορτάζ ο κ. Μπελέγρης, στη μη τήρηση της συμβατικής υποχρέωσης της αποκομιδής γυαλιού έχω να προσθέσω άπειρες αντισυμβατικές δημοτικές υποχρεώσεις, τις οποίες μάλλον δεν θέλει να θυμάται ή καλύτερα τις αποδέχεται στις συζητήσεις του με τους ιδιώτες και τις λησμονεί μόλις βρεθεί μόνος του.

Αυτή είναι και η φοβία του αντιδημάρχου. Προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να αποφύγει την αντιπαραβολή στοιχείων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πόσο πιο υγιή δημοκρατική μέθοδο; Για να το πετύχει σκαρφίστηκε την τελευταία του έμπνευση. Ένα θέμα που ο ίδιος ο δήμαρχος προσωπικά έχει δεσμευτεί επανειλημμένα να θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντί να το εγγράψουν στην ημερήσια διάταξη και να μπορεί να προσέλθει ο οποιοσδήποτε για να τοποθετηθεί, άρα και οι συνεργαζόμενοι ιδιώτες, επιχείρησαν να το φέρουν εκτός ημερησίας διάταξης, να πει ο κ. Μπελέγρης τα δικά του στοιχεία, που παρουσιάζουν τη μισή αλήθεια, και εκεί να κλείσει το θέμα και τα μάτια της αντιπολίτευσης.

Επαναλαμβάνω μετά πλήρους γνώσεως: Η Χίος ως νομός συλλέγει περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά συγκριτικά με πέρσι και με καλύτερες συνθήκες. Λογικό, έπειτα από την προσθήκη πολλών περισσότερων σημείων περισυλλογής. Το συνεργείο αποκομιδής του Δήμου Χίου, έπειτα από την απόφαση η συγκεκριμένη ευθύνη να επανέλθει σε δημοτικά χέρια, μαζεύει όμως λιγότερα ανακυκλώσιμα υλικά και επιτρέπει σε άλλο ιδιώτη ανταγωνιστή να μαζεύει περισσότερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα που με τα τερτίπια του επιχειρεί να κρύψει ο κ. Μπελέγρης και φυσικά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ζημιώνει οικονομικά το Δήμο και επιτρέπει πολλές περεταίρω πονηρές σκέψεις. Κι επειδή ακριβώς την πραγματικότητα αντιλαμβάνεται και η δημοτική αρχή, κάνει πλάτες στον αντιδήμαρχο της να διασύρει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου με τα τερτίπια του.

Αν δεν ισχύουν αυτά, δεν έχουν παρά να θέσουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο κι εκεί να ακουστούν όλες οι απόψεις. Τότε θα λάμψει η αλήθεια και θα αντιληφθεί ο κ. Μπελέγρης ότι η δική του μισή αλήθεια μπορεί να καταπίνεται αμάσητη από πολλούς, στον «π» όμως δεν περνάει.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ