17.4.2013 14:24

Έγινε «Πλούτος» όλων μας

Στις γκρίζες μέρες που όλοι βιώνουμε μοναδική ηλιαχτίδα υπήρξε για τους Χιώτες  η παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη στο Ομήρειο. Ένα έργο με μηνύματα  διαχρονικά με τον τρόπο που μόνο ο Αριστοφάνης μπορεί να εξαγγείλει και να αγγίξει τον προβληματισμό και  τις ευαισθησίες μας.

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί υπηρέτησαν το ρόλο τους με ευσυνειδησία επαγγελματία. Ήταν όλοι καταπληκτικοί.  Η σκηνοθεσία, η μουσική, ο χορός μας εντυπωσίασαν.

Προσωπικά με ικανοποίησε ιδιαιτέρως η φιλοξενία του Ομηρείου, που, από όσο κατάλαβα, οργανώθηκε με πρόταση της Θεατρικής Ομάδας. Δεν υπήρχε η κορδέλα στην πλατεία για τους επισήμους.

Για τ' όνομα του  Θεού! Είναι ιδιαζόντως προκλητική η στάση των ιθυνόντων να παραχωρούν τη μισή πλατεία στους αιρετούς! Στον Καστρομηνά πήγα μόνο μία φορά, γιατί πολύ με ενόχλησε η συμπεριφορά δύο ταξιθετριών, οι οποίες, λίαν επιμελώς και επιμόνως σχεδόν «δια ροπάλου», κρατούσαν τις θέσεις για τους «επώνυμους». Στην πόλη μας, καλώς ή κακώς, όλοι είμαστε επώνυμοι.

Νομίζω ήταν κίνηση καλής θελήσεως και η προαιρετική τιμή εισιτηρίου. Έδωσαν την ευκαιρία και στους μη έχοντες να δουν Αριστοφάνη, να γελάσει το χειλάκι μας. Το Ομήρειο υποθέτω ότι όλες τις βραδιές θα ήταν γεμάτο και οι εισπράξεις μάλλον ωφελήθηκαν. Συγχαρητήρια για τη Θεατρική  Ομάδα και εύχομαι πάντα επιτυχίες.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ