2.2.2018 12:29

Εγείρεται πια θέμα επαρκούς εκπροσώπησης

Σύμπτωσις επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωσις. Κατατέθηκε χθες το τρίτο κατά σειρά Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Θα λουστούμε ξανά το ίδιο τροπάριο, να λέτε καλά που ήρθαμε και σας ολοκληρώσαμε τα ημιτελή έργα (γέφυρα Παντουκειούς – λιμάνι Λαγκάδας – Κολέγιο) και ως νομός θα πρέπει να καταπίνουμε αμάσητη την εκ νέου απαράδεκτη ανισοκατανομή πόρων για μια ακόμα χρονιά.

Χονδρικά 16 εκ. ευρώ στο νομό Λέσβου, 4,5 εκ. ευρώ στο νομό Χίου, γύρω στα 8 εκ. ευρώ στον κατά πολύ μικρότερο πληθυσμιακά νομό Σάμου.

Με το που καταλάγιασε το πανηγυρικό κλίμα των εκλογών φάνηκε περίτρανα πως με το δίδυμο Καλογήρου – Κάρμαντζη κάτι δεν πήγαινε καλά. Η έλλειψη δικής τους χημείας είχε αρνητική αντανάκλαση σε μια σειρά αποφάσεων για τον τόπο. Όποτε το επισήμανε ο «π» τον έβγαζαν … τρελό, μέλωναν, για τα μάτια του … Τύπου, και το πρόβλημα διαρκώς διογκώνονταν.

Τελευταία, όταν πια οι αριθμοί μιλούν αμείλικτα και επαναλαμβανόμενα, περάσαμε σε νέα επιχειρηματολογία αιτιολόγησης. Φέρτε μου προτάσεις κι εγώ τις εντάσσω, διατείνεται η περιφερειάρχης, αύριο κιόλας υπάρχει δυνατότητα απορρόφησης 20 εκ. ευρώ, αν το θέλει, της απαντά ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, σε μια μονομαχία εντυπώσεων, απ’ την οποία τραυματισμένη εξέρχεται μόνο η Χίος.

Οι δυο πυλώνες της περιφερειακής αρχής συμβιώνουν με υπονοούμενα και δηλώσεις μεταβίβασης απ’ τον έναν στον άλλο των ευθυνών κι η Χίος διαπιστώνει ότι παριστάνει τον αδύναμο κρίκο, ενώ, εκ των δεδομένων της, χρειάζεται τη μεγαλύτερη προστασία.

Τα παραδείγματα κατάφορης άδικης μεταχείρισης της Χίου που θα μπορούσαν να αναφερθούν  είναι αμέτρητα. Έχουν επιλέξει να τα … καταπίνουν οι περιφερειακοί μας εκπρόσωποι, η μόνη συμπαγής ομάδα χωρίς την παραμικρή αντίρρηση σε ό,τι φτάνει επεξεργασμένο, προς ψήφιση, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.  Κατά πάσα πιθανότητα και χθες Στ. Κάρμαντζης, Γ. Ξενάκης, Γ. Μανάρας, Παντ. Μπουγδάνος. Ν. Αγραφιώτης, Κ. Παπαδόπουλος και Κ. Βεργίνας θα σήκωσαν τα χέρια τους και θα ενέκριναν ένα προσβλητικά ανισοβαρές Τεχνικό Πρόγραμμα για το νομό μας. Κατά πάσα πιθανότητα δίχως την παραμικρή, έστω, δημόσια εκδήλωση διαφωνίας.

Αν δεν το αντιλαμβάνονται, η Χίος δεν θα ζητήσει από καμία Καλογήρου λογαριασμό, αύριο – μεθαύριο. Τη δική τους ικανότητα εκπροσώπησης του τόπου μας θα κρίνει. Και ήδη εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα επάρκειας…. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ