7.12.2017 11:17

Έφτασε και περίσσεψε το πάθος του Γ. Χαλάτση για μια πανευρωπαϊκή διάκριση

Να ‘μαστε λοιπόν στα μονοπάτια που περπάτησε πριν 3.000 χρόνια ο Ωρίων.

(Αλήθεια πόσο γνωρίζουμε το γιό του Ποσειδώνα και της Ευρυάλης, τον πιο ικανό κυνηγό, και έναν από τους πιο μεγάλους ήρωες της Ελληνικής Μυθολογίας).

Και να ‘μαστε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» (2/12/2017) παρόντες στον χάρτη του οργανισμού «Ευρωπαϊκά Χωριά Πεζοπόρων» που αριθμεί χιλιάδες μέλη από χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως η Αυστρία, η Βόρεια Ιταλία και η Νότια Γερμανία.

Αλήθεια πόση προσπάθεια έγινε από μέρους των παραγόντων του νησιού για να πετύχουμε την ξεχωριστή αυτή τιμή και διάκριση για το νησί μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον τουρισμό (και μάλιστα όχι τον ρυπαίνοντα πολιτιστικά και περιβαλλοντολογικά τουρισμό) και την οικονομία του νησιού;

Πόσες ώρες καταναλώθηκαν σε συμβούλια, πόσες φανφάρες εκφωνήθηκαν, πόσες σελίδες γράφτηκαν, πόσες καλοπληρωμένες φωτογραφίες και διαφημιστικά βίντεο γυρίστηκαν, πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για υποδοχή των τουριστικών πρακτόρων, πόσες δεξιώσεις και πόσες φιλοξενίες… Πόσα άρθρα σε εφημερίδες και πληρωμένα περιοδικά γράφτηκαν; Πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για προβολή στις τουριστικές αγορές του εξωτερικού, με την αποστολή των πολυμελών ομάδων που στάλθηκαν να παρουσιάσουν τα ελκυστικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, όπως η  χιώτικη κουζίνα!..

((Να θυμηθούμε το τουριστικό περίπτερο της Χίου στο Σύνταγμα που τάισε  τους αργόσχολους Αλβανούς (τότε ήταν η εποχή της Αλβανικής εισόδου) με τα επίλεκτα προϊόντα της Χίας Γης. Και τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;

Θέλετε την απάντηση;  

Την  έχετε: Καμιά από τις μέχρι τώρα πρακτικές δεν χρησιμοποιήθηκε για να επιτευχθεί αυτή η διάκριση και ούτε ένα ευρώ δεν πλήρωσε ο Δήμος μας, για το σκοπό αυτό!

Έφτασε και περίσσεψε μόνο το όραμα, το πάθος, η γνώση και το πραγματικό ενδιαφέρον ενός και μόνου συμπολίτη μας… Του Γιώργη Χαλάτση.!

Ο κ. Χαλάτσης με μοναδικό αλλά ανίκητο εφόδιο τη φαντασία, τη γνώση και την αγάπη για τον τόπο μας, απλά κατέθεσε (ως  πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Μονοπατιών Χίου)  την  υποψηφιότητα του νησιού μας στον διαγωνισμό «Ξαναζωντανέψτε τον μύθο σας», που διοργάνωσαν τα Ευρωπαϊκά Χωριά Πεζοπόρων, και στην  συνέχεια πήρε την πρώτη διάκριση η Χίος!

Το ζητούμενο στον διαγωνισμό αυτό ήταν η σχέση μονοπατιών, φυσικού κάλλους και μύθου και το ακριτικό νησί μας κέρδισε την προτίμηση από  τους  Κεντροευρωπαίους πεζοπόρους, προβάλλοντας την ιστορία που περιβάλλει το δίκορφο όρος Πελινναίο.

Ο  πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» Γιώργος Χαλάτσης, φαντάζομαι θα γίνει ευτυχής αν του ζητήσουμε να μας διηγηθεί τον αρχαίο μύθο. Αλλά και εγώ θα γινόμουν ευτυχής, ως φορολογούμενη πολίτης, αλλά και ως Χιώτισσα, αν κάποια στιγμή διάβαζα στα πεπραγμένα του Δήμου έναΝ απολογισμό που θα αναφερόταν στο ύψος των κονδυλιών που έχουν κατασπαταληθεί μέχρι τώρα και φυσικά όχι μόνο από την παρούσα Δημοτική αρχή αλλά και από τις προηγούμενες.

Και θα γινόμουν ακόμα πιο ευτυχής αν αναφερόταν σε αυτό τον απολογισμό μια σημαντική διάκριση που πέτυχαν όλοι οι καλοπληρωμένοι ειδικοί διαφημιστές και εργολάβοι τουρισμού, μέχρι τώρα!

Άραγε πόσους μύθους πρέπει να απομυθοποιήσουμε για να ανακαλύψουμε και να περπατήσουμε με όρθιο κεφάλι τα μονοπάτια του Ωρίωνα!

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ