10.1.2017 13:20

Εδώ η Επιτροπή, στη Λέσβο οι ξενοδόχοι. Αιρετούς είναι σίγουρο ότι έχουμε;

Φυσικό επόμενο ήταν ότι γιορτές και προσφυγικό, με όλες τις διαστάσεις του, δεν ταιριάζουν. Το καταναλωτικό άγχος των ημερών, το έντονο οικογενειακό πνεύμα και η υποχρεωτικότητα στην ανταλλαγή επισκέψεων από σπίτι σε σπίτι εκπαραθυρώνει σκέψεις για δυσάρεστες καταστάσεις. Νοιαστήκαμε λιγότερο για τις συνθήκες διαμονής στους καταυλισμούς κι ας είχε η θερμοκρασία πάρει μεγαλύτερη κατρακύλα. Μας απασχόλησε λιγότερο ο συναισθηματικός κόσμος των εγκλεισμένων χρονιάρες μέρες και φυσικά, ως δια μαγείας, εξαφανίστηκαν και από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Ευνόητο τελικά ήταν ότι διαστάσεις εγκατάλειψης θα προσλάμβανε και ο όποιος, ελάχιστος μέχρι τούδε, προβληματισμός για τις επιπτώσεις της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης στα νησιά μας.

Ποιοι κινούν τα νήματα του; Στη Χίο η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, προσκαλώντας τον ουδέτερο κομματικά, για να αποφύγει την πολιτική ταύτιση, Νότη Μαριά. Στη γειτονική Λέσβο το πλαίσιο διεκδίκησης ορίζουν οι ξενοδόχοι. Δεν αποδεχόμαστε τη μετάλλαξη του νησιού μας σε μεταναστευτικό από τουριστικό προορισμό εξηγούν στον Μουζάλα και ζητούν, για πρώτη φορά οργανωμένα, από την ελληνική κυβέρνηση να έρθει στα νησιά μας και να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, χωρίς επιπλέον υπεκφυγές.

Στα νησιά, συνειδητά πια, όπως ολοκάθαρα φαίνεται, οι αιρετοί έχουν εκχωρήσει τον ουσιαστικότερο ρόλο τους στους πολίτες και επαγγελματίες. Δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταπιαστούν με το κεφαλαιώδες για το νησί θέμα και επιτρέπουν στον κάθε τυχάρπαστο να εκφράζει δημόσια την ευαρέσκεια του γιατί το νησί βρήκε τον οικονομικό προορισμό του για την επόμενη πενταετία. Θα βιοπορίζεται και θα περιορίζει τα νούμερα ανεργίας απ’ το προσφυγικό…

Η υποταγή στον εξευτελιστικό και εθνικά επικίνδυνο συγκεκριμένο συμβιβασμό έρχεται ως καθαρή απόρροια της έλλειψης σοβαρού πολιτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων.

Και για να απαντηθεί το ερώτημα του τίτλου, αιρετούς έχουμε όσους εμείς ψηφίζουμε. Εμφανώς πια μειωμένων δυνατοτήτων ανταπόκρισης σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ