8.5.2019 11:50

Η πραγματικότητα για την ανακύκλωση και οι ανακρίβειες του κ. Βουρνού

Αγαπητέ ΠΟΛΙΤΗ διάβασα με μεγάλη προσοχή την συνέντευξη του κ. Βουρνού για την ανακύκλωση που σου έδωσε στις 3/5/2019 και αυτό που μου ήρθε αμέσως  στο μυαλό είναι ότι ο κ. Δήμαρχος με τις υποδείξεις των επικοινωνιολόγων του προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο σχετικά με το θέμα αυτό.

Επί πέντε χρόνια οι κ.κ. Βουρνούς  και Μπελέγρης παραπληροφορούν την κοινή γνώμη σε ότι αφορά τα θέματα αποκομιδής και διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών, είναι καιρός να ακουστεί  και η άποψη της  άλλης πλευράς . Σε ένα κείμενο δέκα παραγράφων ο κ. Δήμαρχος ανέφερε έξη ανακρίβειες και δεν είπε λέξη   για τρία βασικά θέματα τα οποία αποσιώπησε  πλήρως κατά το  κοινώς λεγόμενο δηλαδή τα έκανε γαργάρα. Το θέμα της ανακύκλωσης  έχει τόσες πτυχές και παραμέτρους που θα χρειαζόταν μία ολόκληρη έκδοση της εφημερίδας σου για να καλυφθεί πλήρως και επειδή αυτό είναι αδύνατο ΚΑΛΩ τους φωστήρες του Δήμου αν έχουν τα κότσια να έλθουν  σε τηλεοπτική αντιπαράθεση μαζί μου να αναλύσουμε το θέμα και να μάθει τελικά ο Χιώτικος Λαός τι συμβαίνει στην ανακύκλωση. 

  Θα αντικρούσω τις ανακρίβειες που διαπίστωσα με την σειρά που παρουσιάστηκαν:

  1η ανακρίβεια : Είπε ότι τον Αύγουστο του 2016 γινόταν περισυλλογή 600 κιλών ανακυκλώσιμων  την ημέρα και το 2018  έξη τόνοι. Καλώ τον κ. Δήμαρχο να παρουσιάσει τα επίσημα στοιχεία παραγωγής ετοίμων ανακυκλώσιμων προϊόντων  κατά τις περιόδους αυτές  για να καταφανεί η ανακρίβεια. Ο κ. Δήμαρχος αν υποθέσομε ότι λέει την αλήθεια τότε έχει ακόμα ένα πρόβλημα και το 2016 και το 2018 η αποκομιδή γινόταν από τις  υπηρεσίες του, ποιος ευθύνεται που οι υπηρεσίες δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους? πάντως και στις δύο περιπτώσεις η εταιρεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στην οποία προσπαθούν να φορτώσουν την ανικανότητα τους οι κύριοι του Δήμου δεν έχει καμία ευθύνη.

 2η ανακρίβεια: Σε συνέχεια των ανωτέρω οφείλω να διευκρινίσω ότι από τον Ιούλιο του 2018 πού υπαιτιότητα του Δήμου διακόπηκε η σύμβαση δεματοποίησης των υλικών με την ΟΚΟΠΟΛΙΣ  για την εργασία που η εταιρεία έκανε δωρεάν και ο Δήμος έπαιρνε ανταποδοτικά τέλη τώρα πληρώνουν και χάνουν και τα ανταποδοτικά, συζητάμε για διαχείριση …..ανωτάτου επιπέδου.

  3η ανακρίβεια. Προσπάθησε ο κ. Βουρνούς  να πείσει τους Χιώτες Πολίτες ότι η εταιρεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ επί δύο έτη που είχε την ευθύνη της  αποκομιδής κερδοσκοπούσε εις βάρος του Χιώτη δημότη εδώ να επισημάνω ότι αν ο κ Βορνούς δεν λέει εσκεμμένες ανακρίβειες τότε έχει πλήρη άγνοια περί την διαχείριση  των ανακυκλώσιμων  και στις δύο περιπτώσεις το ολιγότερο κρίνεται απαράδεκτος.

  Λέτε κ Δήμαρχε ότι για δύο έτη που η εταιρεία μας είχε την αποκομιδή ελάμβανε 120.000 ευρώ ετησίως, βεβαίως τα ελάμβανε και είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία της συνέντευξης σου  που συμφωνώ και πάλι όμως αμέσως μετά συνέχισες με λάθος υπολογισμούς , λες ότι για το καλό του Δήμου αναλάβατε με δικά σας μέσα την αποκομιδή  συνεχίζοντας  τα  παιδαριώδη λάθη  σου τα οποία θα αποδείξω ευθύς αμέσως. Εμείς παίρναμε 120.000 ευρώ ετησίως, σήμερα μπορείς να μας πεις κ.Δήμαρχε  πόσο κοστίζει η αποκομιδή σε  ημερομίσθια εργατών ,καύσιμα ,ελαστικά και ανταλλακτικά  οχημάτων , σε ασφαλιστικές και λοιπές παροχές προσωπικού , σίγουρα δεν μπήκες στον κόπο να πληροφορηθείς γιατί αλλιώς δεν θα έκανες την γκάφα να αναφέρεις αυτό το θέμα, αφού λοιπόν  ήρθε το ζήτημα να σου πω εγώ οτι τα έξοδα σας ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ ετησίως, το πώς επιτύχατε όφελος από την  Διαχείριση  αυτή  αφήνω να το κρίνουν οι αναγνώστες εγώ… αδυνατώ.

Ανακρίβεια 4η: Λέτε ότι παίρνετε από την ΕΕΑΑ 90.000 ευρώ ετησίως ,δεν είπατε όμως πως προκύπτει αυτό το ποσό, πρόκειται για την επιδότηση που δίνει η ΕΕΑΑ για την διαλογή των ανακυκλώσιμων  την οποία δικαιούται η εταιρεία μας και την οποία επιδότηση παραχωρήσαμε  στο Δήμο, με την συμφωνία να μας παραδίδονται τα υλικά διαχωρισμένα κάτι που από τότε που ανέλαβαν οι υπηρεσίες του Δήμου την αποκομιδή έπαψαν να πράττουν. Με αποτέλεσμα να μας φέρνουν τα υλικά ανάμεικτα να κάνομε την διαλογή με δικά μας έξοδα και έτσι να την  δικαιούται η εταιρεία μας την επιδότηση, όμως ο Δήμος αντί να μας την αποδίδει ως όφειλε την παρακρατεί παρανόμως . Επίσης ένα μεγάλο μέρος από  τα χρήματα αυτά αφορούν  την επιδότηση της μεταφοράς των υλικών στην Αθήνα την οποία και αυτήν  ομοίως παρανόμως παρακρατεί ο Δήμος αφού όλα τα μεταφορικά από την ημέρα που άρχισε η ανακύκλωση μέχρι 10/07/2018 που διακόψατε την μεταξύ  μας  σύμβαση τα έχει πληρώσει όλα  η εταιρεία μας, σχετικά παραστατικά στην διάθεση οποιουδήποτε αμφιβάλει για τα γραφόμενα μου. Σημείωση το ότι έπαιρνε την  επιδότηση αυτή ο Δήμος  το μάθαμε τον Μάιο του 2018 και όταν ζητήσαμε να μας την καταβάλουν ως όφειλαν έσπευσαν να διακόψουν την σύμβαση μήπως και τα γλυτώσουν. Έτσι καταφύγαμε στα  δικαστήρια για να μας αποδοθούν. 

Ανακρίβεια 5η: Λέει στο δημοσίευμα σας  ότι με δικές σας  πρωτοβουλίες ήρθαν στη Χίο τα 2 πρώτα απορριμματοφόρα της ανακύκλωσης και οι πρώτοι 700 μπλε  κάδοι, και στο σημείο αυτό η ανακρίβεια πάει σύννεφο εδώ εκτός από τις έγγραφες αποδείξεις που κατέχω επικαλούμαι και τις μαρτυρίες των κκ Π.Λαμπρινούδη ,   Σ.Σουρέλα και τον κ, Ρηγάκη τους δύο τελευταίους με έξοδα της εταιρείας μας  τους πήγαμε στην ΕΕΑΑ στην Αθήνα και κάναμε όλοι μαζί τις συζητήσεις για τα απορριμματοφόρα και τους  κάδους  αναφέρομαι  στο φθινόπωρο του έτους 2013 όταν οι κκ Βουρνούς και Μπελέγρης δεν είχαν ιδέα τι σημαίνει ανακύκλωση και όχι να μας λένε ότι διαπραγματευόταν … άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

   Ανακρίβεια 6η. Λέτε ότι ζητήσατε προέγκριση ποσού 3.500.000 ευρώ για την δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας  απορριμμάτων και στο θέμα αυτό κύριοι  έρχεστε δεύτεροι και καταϊδρωμένοι  αφού από τον Φεβρουάριο του 2015 σας κάναμε πρόταση συνεργασίας για την δημιουργία μονάδας ΣΜΑ και επεξεργασίας απορριμμάτων όπου σας  αναφέραμε ότι  έχομε έτοιμη μελέτη και έχομε λάβει άδεια εγκατάστασης της μονάδας στο κτίριο της ΒΙΑΛ. Βλέπε έγγραφο  με αριθμό πρωτοκόλλου   του Δήμου 4141/6.2.2015 στο έγγραφο αυτό ακόμα αναμένομε απάντηση δεν απαντήσατε γιατί δεν σας άρεσε η φάτσα μας και   διότι  θέλατε να φτιάξετε ΣΜΑ αλλού. Αναλογισθείτε σήμερα όμως  πόσο σας κόστισε η ξεροκεφαλιά σας αυτή, αλλά τι λέω μήπως τα χρήματα του Δήμου τα δίνετε από την τσέπη σας οι δύσμοιροι πολίτες τα πληρώνουν.

 Πέραν όμως των ανακριβειών που αραδιάσατε κ. Δήμαρχε θέλω να επισημάνω και τρία ακόμα θέματα που αποσιωπήσατε τελείως και έχουν  βασική σημασία.  

    Α. Δεν αναφέρατε ποιος σας έκανε τις επαφές για να αγοράσετε το κτίριο της  ΒΙΑΛ  και κυρίως με ποιο σκοπό και ποιες συμφωνίες . Ομιλούσαμε για την εγκατάσταση στο χώρο όλων των δραστηριοτήτων των σχετικών  με την ανακύκλωση με οικονομικό  όφελος για όλους  τους  δημότες και κυρίως για τους  κατοίκους του πρώην Δήμου Καμποχώρων που είχαμε συμφωνήσει να προσλαμβάνονται αυτοί κατά προτεραιότητα στις δημιουργούμενες θέσεις εργασίας  και προβλεπόταν ια τους κατοίκους του Δήμου αυτού η απαλλαγή τους από τα Δημοτικά τέλη. Εσείς αντί  αυτού τι επιτύχατε κύριοι ξερόλες? την εγκατάσταση στην περιοχή των μεταναστών αντί την δημιουργία της μονάδας   ανακύκλωσης  και την πλήρη υποβάθμιση όλου του Δήμου Καμποχώρων αντί της ανάπτυξης της περιοχής που προέβλεπε το σχέδιο της εταιρείας μας.

    Β. Για ποιον λόγο ενώ υπήρχε δικαστική εντολή να   συνεχιστεί η σύμβαση εργασίας της εταιρείας μας  με τον Δήμο με συγκεκριμένους όρους ο Δήμος  όλως παρανόμως και καταχρηστικώς διέκοψε την σύμβαση? Το παράνομο της υπόθεσης αποδεικνύεται από την οριστική απόφαση της επιτροπής του άρθρου 158 που δικαίωσε την εταιρεία μας και ένεκα αυτού η εταιρεία μας διεκδικεί δικαστικώς αποζημιώσεις τις οποίες δεν θα καταβάλετε προσωπικά κύριε Δήμαρχε κύριε Αντιδήμαρχε καθαριότητος και σύμβουλοι της πλειοψηφίας που τυφλοίς όμασι    ψηφίσατε ότι σας σέρβιρε οκ. Μπελέγρης αλλά κρυπτόμενοι πίσω  από την ατέλεια του Νόμου  θα επιρρίψετε τις αποζημιώσεις ως συνήθως στις πλάτες των συμπολιτών μας. Εύλογα όμως  ένας αμερόληπτος παρατηρητής θα ρωτήσει γιατί όλα αυτά αφού ήταν 99%  βέβαιο ότι ο δικαστήριο θα δικαίωνε την εταιρεία μας και ο Δήμος θα έμπλεκε    σε περιπέτειες την απορία αυτή την είχαμε και  εμείς αγαπητοί αναγνώστες ώσπου σε μια στιγμή που οκ. Μπελέγρης έχασε  την ψυχραιμία του και άρχισε να βρίζει μου είπε επ’ ακριβώς  δεν σε γουστάρω ρε ούτε εσένα ούτε τους συνεργάτες σου δεν μου αρέσει η φάτσα σας και θέλω να σας καταστρέψω θαυμάστε ήθος, ύφος και λογική Αντιδημάρχου. Όταν αναφέραμε τα γεγονότα στον κ. Δήμαρχο εκείνος υπερασπίστηκε τον Αντιδήμαρχο διότι μας είπε ότι είναι  ο πλέων επι(από)τυχιμένος Αντιδήμαρχος του. Τι να συζητήσει κανείς μετά από αυτά  το μόνο που αρμόζει στην περίπτωση είναι το ρητό όμοιος ομοίω αεί πελάζει

 Γ. Και το κερασάκι  στην τούρτα  είναι το γεγονός αυτό  που διατυμπανίζει ο κ. Δήμαρχος  ότι κάνει  κάθε δυνατή προσπάθεια να φύγει το HOT SPOT από την ΒΙΑΛ αν το ήθελε πραγματικά θα έφτιαχνε το ΣΜΑ εκεί και θα μηδένιζε τις πιθανότητες επέκτασης των εγκαταστάσεων των προσφύγων και κυρίως δεν θα διέκοπτε την σύμβαση συνεργασίας με την εταιρεία μας έξη μήνες πριν την λήξη της αναγκάζοντας μας να απομακρυνθούμε από το χώρο για να κάνουν τα παιχνιδάκια τους ο Βουρνούς  ο Μπελέγρης και η παρέα τους.

  Αυτά τα ολίγα… και παρακαλώ πραγματικά να αποδεχθεί κάποιος από τον Δήμο την πρόκληση  και να έρθει να αντιπαρατεθούμε στα ΜΜΕ για να τους πω αυτά που ο χρόνος και ο χώρος ενός άρθρου δεν μου επιτρέπουν να αναπτύξω εκτενέστερα.           

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ