21.11.2019 10:16

Η νέα δομή, το κρυφτούλι και ο Νότης Μηταράκης

Με ιδιαίτερη έκπληξη άκουσα τον κυβερνητικό Βουλευτή Νότη Μηταράκη στην πρωινή του συνέντευξη στο Ράδιο Αλήθεια, να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι νέα δομή φιλοξενίας θα είναι κάπου μεταξύ 18ου και 20ου χιλιόμετρου της Ε.Ο. Χίου- Βολισσού, συνεχίζοντας το κρυφτούλι των προηγούμενων ημερών.

Δυσκολεύομαι τελευταία και να παρακολουθήσω και να κατανοήσω τις κινήσεις του Νότη Μηταράκη. Βλέπω έναν Βουλευτή που όχι απλά επιχειρηματολογεί υπέρ της νέας δομής των 7.000 ατόμων (5000+40%) αλλά είναι και φανατικά υπέρ όσων δεν φανταζόμασταν ότι είναι ικανός να κάνει ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατά γενική ομολογία από σχεδιασμό μηδέν.

Στο προκείμενο όμως. Δεν ξέρω πως «την έχει δει» ο κυβερνητικός μας βουλευτής αλλά θα διατυπώσω 2 – 3 σκέψεις «νέτα – σκέτα» και ας τα βάλει καλά στο μυαλό του.

Η εποχή που η κυβέρνηση σχεδίαζε και επέβαλλε έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Δεν νοείται κυβερνητικός βουλευτής να επιχειρηματολογεί σε ένα σχέδιο εγκλεισμού 7.000 ψυχών και να παίζει κρυφτούλι και με την τοποθεσία και με τις λεπτομέρειες.

Ο Νότης Μηταράκης, όχι ως απλός βουλευτής, αλλά ως μέλος της κυβέρνησης οφείλει να απαντήσει άμεσα:

  • Σε ποιο ακριβώς σημείο του νησιού υπάρχει σχεδιασμός για νέα δομή;
  • Πότε και με ποιο τρόπο θα κλείσει (αν κλείσει ποτέ) η ΒΙ.ΑΛ.;
  • Πως θα λειτουργήσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και πως το Προαναχωρησιακό Κέντρο; Πως εννοεί η Κυβέρνηση το κλειστό κέντρο από τη στιγμή που απαγορεύεται ο εγκλεισμός ατόμων πριν την απόρριψη της αίτησής τους;
  • Πότε προσδιορίζει χρονικά τη μεταφορά των δικαστικών φυλακών στο σημείο;
  • Αν στο μεσοδιάστημα μέχρι τη δημιουργία της νέας δομής ο αριθμός των ατόμων αυξηθεί τι σχεδιασμός υπάρχει;
  • Τι δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν σε περίπτωση μειωμένου αριθμού επιστροφών προς την Τουρκία και άρα αποτυχίας του σχεδίου; Θα βρεθεί η Χίος με 3 δομές;

Αν δεν έχει απαντήσεις για τα παραπάνω θα συμβούλευα τον Νότη Μηταράκη το προσεχές τριήμερο να μην έρθει Χίο. Όχι επειδή θα νιώσει ο κόσμος ότι κάποιος τον εμπαίζει, αλλά να μείνει Αθήνα αναζητώντας τις απαντήσεις για το νησί που τον εξέλεξε ανανεώνοντάς του την εντολή εκπροσώπησης στη Βουλή των Ελλήνων.

Το οφείλει και στον εαυτό του και πολύ περισσότερο στους Χιώτες που τον αγκάλιασαν και τον στήριξαν. Γιατί το κρυφτούλι δεν αξίζει ούτε σε εμάς, ούτε στην εικόνα της συγκεκριμένης κυβέρνησης.

Ας μη δίνει λοιπόν αυτή την αίσθηση προς τα έξω. Εδώ μιλάμε για τη Χίο και το μέλλον της. Όλα στο φως…

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ