20.7.2020 19:55

Η ιστορία... επαναλαμβάνεται

Ημέρα μνήμης η σημερινή, αφού πριν 46 χρόνια, οι ορδές του Αττίλα πατούσαν το μαρτυρικό νησί της Κύπρου. Για μια ακόμα φορά η μεγαλόνησος και ο κυπριακός ελληνισμός, θα γνώριζαν τη βαρβαρότητα των τουρκικών στρατευμάτων, το ξεριζωμό και την προσφυγιά. Η χούντα των Αθηνών σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το προδοτικό πραξικόπημα, άνοιξε διάπλατα την κερκόπορτα στην Τουρκία. Βρετανοί και Αμερικανοί συνένοχοι στο ανοσιούργημα της εισβολής στο νησί της Αφροδίτης. Οι τότε αρχηγοί των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, δεν απάντησαν στη στρατιωτική εισβολή, καίτοι είχαν τις δυνατότητες. Λίγες και μεμονωμένες ενέργειες, όπως η επιχείρηση ‘’ΝΙΚΗ’’ και ο πατριωτισμός αξιωματικών και στρατιωτών, όπως του Κουρούπη, του Κατούντα, του Χανδρινού, του Σταυριανάκου και των υπερασπιστών του στρατοπέδου της ΕΛ.ΔΥ.Κ, έσωσαν την τιμή των ελληνικών όπλων.

Έκτοτε η τουρκική προκλητικότητα, που ξεδιπλώνεται με διαρκή και ολοένα μεγαλύτερη αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αποτελεί το μόνιμο πονοκέφαλο για την εξωτερική πολιτική, άμυνα και οικονομία των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου.

Η ατολμία της κυβέρνησης Σημίτη, το 1996, να δώσει ένα αποφασιστικό κτύπημα στην Τουρκία, όταν κατέλαβε ελληνικό έδαφος, στις βραχονησίδες Ίμια, θα αποτελεί ένα μόνιμο βραχνά για την Ελλάδα, αφού οι χειρισμοί επέτρεψαν στον εχθρό να γκριζάρει την περιοχή. Έκτοτε οι Ε.Δ. ταλαιπωρούνται μεταξύ των σκανδάλων των εξοπλιστικών και της απραξίας της δεκαετίας των μνημονίων.

Σήμερα ο ελληνισμός βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης, από τη γείτονα, αφού κυριολεκτικά επιχείρησε την υφαρπαγή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με ένα παράνομο μνημόνιο, που υπέγραψε με την κυβέρνηση της Λιβύης, προσδοκώντας να κερδίσει ένα μεγάλο μέρος του υποθαλάσσιου πλούτου των υδρογονανθράκων που βρίσκονται νότια και νότιο – ανατολικά της Κρήτης. Επιπρόσθετα, καθημερινά με ένα κρεσέντο παραβιάσεων του εναερίου χώρου και των χωρικών μας υδάτων, επιχειρεί να παγιώσει τις διεκδικήσεις της, να πετύχει τη στρατηγική περικύκλωση της χώρας με βάσεις στην Λιβύη και την Αλβανία και να εν κατακλείδι να σύρει τη χώρα μας σε ένα καταστροφικό διάλογο που θα την καταστήσει χώρα δορυφόρο της .

Ο κόμπος, για την Ελλάδα, έφτασε στο χτένι, η αναβλητικότητα στους εξοπλισμούς δεν μπορεί να συνεχιστεί, η χώρα πρέπει να εξοικονομήσει πόρους από άλλες δαπάνες και να τις κατευθύνει σε αποτελεσματικούς εξοπλισμούς, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη στρατιωτική θητεία και εκσυγχρονίζοντας το θεσμό της εφεδρείας σύμφωνα με τα πρότυπα άλλων χωρών. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τη μοίρα μας θα την καθορίσουμε μόνοι μας, μη περιμένοντας βοήθεια από κανέναν, γιατί η ιστορία…επαναλαμβάνεται.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ