12.9.2019 9:46

Η ευθύνη για την υγεία του λαού της Χίου, στα χέρια των λαϊκών εργατικών οργανώσεων

Ζώντας-μέρες τώρα- στο Νοσοκομείο της Χίου, (παθολογική κλινική) αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω κάποιες σκέψεις.

Οι καθημερινές αναφορές στον τοπικό τύπο των χρόνιων προβλημάτων στο χώρο της υγείας, πότε για την αδυναμία του ΕΚΑΒ, να ανταποκριθεί λόγω έλλειψης προσωπικού, πότε οι ελλείψεις αγροτικών γιατρών, υλικοτεχνικών υποδομών, η υποστελέχωση και λήξη συμβάσεων (ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ, επικουρικών κλπ) δείχνουν την οριακή  κατάσταση του τομέα υγείας στο νησί.

Από την άλλη το σωματείο των εργαζομένων (βλ.ΣΕΣΝΟΧ) με τις συνεχείς παρεμβάσεις του,  καθώς και με την κινητοποίησή του την Παρασκευή 6-9-19 κρούει για άλλη μια φορά το καμπανάκι « Δεν πάει άλλο… Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και οι ελλείψεις ….καλά κρατούν».

Μέσα στο Νοσοκομείο, νοσηλευτές, γιατροί και λοιπό προσωπικό δίνουν καθημερινά μάχη για να κρατήσουν την ποιότητα της υγείας σε αξιοπρεπή επίπεδα.Όμως οι ανάγκες τρέχουν και οι κάτοικοι της Χίου χρειάζονται  ιaτροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τα επείγοντα γεμάτα κόσμο, που αδημονεί να εξεταστεί και να τον περιθάλψουν.

Ωστόσο, το Σάββατο 7/9/19 ο μοναδικός εφημερεύον χειρούργος γιατρός απουσίαζε από τα επείγοντα, καθώς ήταν στο χειρουργείο, όπως με πληροφόρησαν μέλη του σωματείου των εργαζομένων.  Αλήθεια ποίος γιατρός θα κάλυπτε ένα κατεπείγον περιστατικό στα ΤΕΠ ή την χειρουργική κλινική;;;

Στην παθολογική κλινική αθρόες οι εισαγωγές!! Με γιατρούς και νοσηλευτές να υπερβάλουν εαυτούς!

Οι κυβερνώντες – χρόνια τώρα – υπόσχονται την ανακατασκευή των κτηρίων (παθολογική, χειρουργική, μαιευτική).  Όμως οι εργασίες δεν προχωρούν, αφού δεν υπάρχει εργασιακή ζωή στο κλειστό εργοτάξιο και στην καλύτερη περίπτωση τα έργα προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.

Τα ράντζα γεμάτα, τα δωμάτια γεμάτα… με άντρες και γυναίκες σε κοινούς θαλάμους- αδιακρίτως ασθενειών.

Η μάχη με το χρόνο, τις ασθένειες, τις ελλείψεις προσωπικού καλά κρατεί.

Η υπόθεση της Υγείας μας αφορά όλους – τώρα που είμαστε υγιείς.  Τώρα, πρέπει να γίνει συνείδηση του κάθε πολίτη, αγωνιστική διεκδίκηση των αυτονόητων, για την περίθαλψη των κατοίκων των ακριτικών μας νησιών!

Περιφερειακός Σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Β. Αιγαίου

Αμπαζής Γιώργος

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ