19.6.2020 10:33

Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί

Έχει συζητηθεί πολλάκις το θέμα αλλά επιλέγω να το επαναφέρω, διότι ο χρόνος περνάει και θεωρώ πως τώρα είναι η ευκαιρία.

Ο λόγος για το κτήριο του Τελωνείου.

Έχουμε, λοιπόν, μία πύλη εισόδου Σένγκεν η οποία δεν τιμά κανέναν και παρά τις προσπάθειες για συντήρηση της εγκατάστασης από το Λιμενικό Ταμείο, οι οποίες τελείωσαν πολύ πρόσφατα η εγκατάσταση είναι ακατάλληλη.

Γνωρίζουμε επιπλέον ότι η επιτροπή Σένγκεν έχει ζητήσει μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία όσον αφορά και το στήσιμο των εγκαταστάσεων του τελωνείου αλλά και τον διαβατηριακό έλεγχο. Μάλιστα έχει στείλει διαβαθμισμένο έγγραφο προς το Λιμενικό Ταμείο με το οποίο υποδεικνύει πώς πρέπει να γίνουν οι αλλαγές. Αλλαγές που αν δεν είχαν γίνει ως το τέλος του χρόνου η είσοδος Σένγκεν θα είχε κλείσει. Αυτό πήρε παράταση ως το τέλος του 2021. Υπήρχε και μία συζήτηση για το πώς θα γίνουν κάποιες εργασίες ενώ είναι σε λειτουργία οι υπηρεσίες του τελωνείου και του ελέγχου διαβατηρίων.

Μετά τις παραπάνω σκέψεις, επιμένω και απευθύνομαι προς κάθε υπεύθυνο, ότι η ευκαιρία του κορονοϊού μας δίνει τη δυνατότητα των εργασιών που θα κάνουμε χωρίς να επηρεάζονται πολύ οι υπηρεσίες.

Τώρα είναι η ευκαιρία να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να αρχίσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση μιας σύγχρονης πύλης εισόδου για το νησί μας. Έτσι, όταν κάποια στιγμή όλα έχουν τελειώσει, θα είμαστε έτοιμοι να εισπράξουμε τα οφέλη.

Ο χρόνος τρέχει, το 2021 και το 2022 είναι κοντά.

Μην αφήσουμε να περάσει ανεκμετάλλευτη η ευκαιρία που έχουμε.

Επιπρόσθετα είναι αναγκαίο να επανεξεταστεί και η δημιουργία πύλης εισόδου στο λιμένα Μεστών!

Τώρα πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον!

Προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες σήμερα, αν όχι εχθές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ