2.4.2019 13:48

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο επιχειρηματικό ήθος

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια χιλιάδες νέοι Έλληνες κατευθύνονται στην Αμερική, στην χώρα της ελευθερίας και των ευκαιριών. Φεύγουν επειδή τους προσφέρει κάτι που η Ελλάδα τους στερεί – την ελευθερία να αποκτήσουν μια καλύτερη ζωή, την ευκαιρία να ζήσουν το «Αμερικανικό Όνειρο».

Το «Αμερικανικό Όνειρο» είναι το ήθος και το πνεύμα της χώρας. Η ιδέα ότι αν δουλέψεις σκληρά, θα τα καταφέρεις. Η ιδέα ότι τα μόνα όρια στην επιτυχία είναι η ικανότητα και η επιθυμία του καθενός να ευημερήσει.

Αυτό το ήθος οδήγησε την Αμερική να εξερευνήσει και κατακτήσει μια ολόκληρη ήπειρο, από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό Ωκεανό, να πρωτοπορήσει στις επιστήμες, στην τεχνολογία, στην καινοτομία και στην παιδεία και να δημιουργήσει μια πανίσχυρη οικονομία, η επιρροή της οποίας εκτείνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Δυστυχώς, αυτό το επιχειρηματικό ήθος λείπει από την Ελλάδα. Ενώ, η Αμερική έχει ως θεμελιώδεις αρχές τα λόγια του προέδρου Reagan, ο οποίος είπε«The business of America is business», εμείς έχουμε και ζούμε υπό τους σοσιαλιστικούς νόμους του Παπανδρέου/ Τσίπρα. Δηλαδή, δυο αντίθετους κόσμους με δυο αντίθετα αποτελέσματα. Η μια χώρα να ευημερεί και η άλλη να καταστρέφεται.

Η Ελλάδα του σήμερα είναι η Ελλάδα των περιορισμών. Το κράτος περιορίζει την προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων…Περιορίζει, καθυστερεί, αποθαρρύνει και υπερφορολογεί.

Ας δούμε και κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα, ώστε να μιλάμε με αριθμητική ακρίβεια:

Στην Αμερική, αν κερδίζει κανείς τον μέσο όρο εισοδημάτων, $55,000 ετησίως, πληρώνει φόρο 14.4%. Στην Ελλάδα, αν κερδίζει κανείς €40,000 ετησίως, πληρώνει 45%.

Προφανώς, υπάρχει τεράστια διαφορά! Καταλαβαίνουμε πως αν σηκώνει κανείς το κεφάλι του στην Ελλάδα, το κράτος του το κόβει. Αποθαρρύνει, εντελώς, την εργατικότητα. Ενώ στην Αμερική, το κράτος ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα. Φεύγει από τα πόδια των ανθρώπων, αφήνοντας τους ελεύθερους να δημιουργήσουν.

Έτσι πρέπει να πράξουμε και εμείς εδώ. Να αφήσουμε τον κάθε άνθρωπο ελεύθερο για να αναπτύξει και να εκφράσει τις δημιουργικές του ικανότητες. Αντί να επιμείνουμε στην πλήρη ισότητα, ας επιμείνουμε στην ελευθερία. Στην ελευθερία του λόγου, στην ελευθερία της παιδείας, στην ελευθερία της εργασίας, στην ελευθερία της αγοράς!

Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε από τις άλλες ελεύθερες, ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου και ακόμα περισσότερα που μπορούμε να πετύχουμε εμείς οι ίδιοι.Μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπία και να ενθαρρύνουμε την εργατικότητα μέσω νομοθετικών αλλαγών! Να μειώσουμε την φορολογία και την γραφειοκρατία! Να αφαιρέσουμε τα εμπόδια στις επιχειρήσεις! Να δημιουργήσουμε τα κίνητρα για αυξημένη δραστηριότητα και επενδύσεις!Να υιοθετήσουμε ένα νέο επιχειρηματικό ήθος στη χώρα μας – το ήθος ενός νέου «Ελληνικού Ονείρου»!

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ