Άποψη

6/10/18 11:05

τελ. ενημ.: 6/10/18 11:11

Η αλληλεγγύη και η αγάπη είναι η μόνη απάντηση στην ξενοφοβία και το ρατσισμό

Όταν το 2015 κορυφώθηκανοι προσφυγικές ροές στην χώρα μας αλλά και στην Χίο επιδείξαμε πρωτοφανή ανθρωπισμό και αλληλεγγύη. Είμασταν παράδειγμα του μεγαλείου ψυχής και της καλοσύνηςγια τους ταλαιπωρημένους και κατατρεγμένουςανθρώπους που βρέθηκαν στον τόπο μας χωρίς να το έχουν διαλέξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε πάντα ανθρωπιά και αλληλεγγύη παρά τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν γίνει..Να μην αγνοούμε όμως ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια Ευρώπη με υψωμένα τείχη που συγχρόνως δεν τηρούσε τους όρους της συμφωνίας Ε.Ε Τουρκίας και  με κλειστά τα Βόρεια σύνορα μας.

Από την άλλη ακούγονται όλο και πιο συχνά φωνές ακραίες που με μεγάλη ευκολία μιλούν ακόμα και για φύλαξη θαλάσσιων συνόρων .Όλοι  γνωρίζουμε ότι αναφέρονται σε Αποτροπές , και το προβάλουν ως λύση για μείωση των ροών.

Στην Χίο την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η λειτουργία των ΔΥΕΠ -όπως σε όλη την χώρα-και  γινόμαστε μάρτυρες  αντιδράσεων με εξώδικα και συλλογές υπογραφών, που υποκινούνται από ελάχιστους μνησίκακους και ακραίους ρατσιστές.

Ακόμα και για το αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση δημιουργούν μείζον ζήτημα προκαλώντας αναστάτωση σε όλη την Χιακή κοινωνία.

Γιατί βάλουν τόσο προκλητικά και απάνθρωπα ακόμα και στα μικρά προσφυγόπουλα προσπαθώντας να τους στερήσουν το αυτονόητο  δικαίωμα στην εκπαίδευση;

Είναι προφανές ότι νοιώθουνρατσιστικό μίσος και μισαλλοδοξία απέναντι σε καθετί διαφορετικό  και ξένο που <<θα τους χαλάσει την ήρεμη και αξιοπρεπή ζωή τους>>.

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να αντιληφθούμε καλά ότι το πρόβλημα τους δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες-μετανάστες αλλά η ξενοφοβική και ακραία νοοτροπία τους.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούσαν την αγωνία των κατοίκων της Σούδας, και του Κάμπου για να τους πείσουν ότι οι πρόσφυγες-μετανάστες πρέπει να φύγουν, ότι είναι κίνδυνος για την ασφάλεια τους, ότι θα μας αλλοιώσουν κλπ

Το δήθεν ενδιαφέρον τους για την ασφάλεια των<< δικών μας παιδιών >>και την τήρηση των κανόνων στα σχολεία  .είναι εντελώς ψεύτικο ,υποκριτικό και επικίνδυνο.

Ως κοινωνία που ξέρουμε από προσφυγιά και έχουμε επιδείξει ήθος και αξιοπρέπεια να τους απαντήσουμε δίνοντας μόνο αγάπη και αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα .

Σχόλια άρθρου: 0