16.4.2019 20:46

Δύο εκκλησιές

Μεγάλος ο πόνος κάθε φορά που ένα μνημείο που σαρκώνει την ιστορία των γεγονότων του πνεύματος και της περιπέτειας της ανθρώπινης ύπαρξης πάνω στον Πλανήτη ΓΗ , καταστρέφεται.

Μεγάλη η πίκρα που γίνεται σπαραγμός πόνου στις καρδιές της έμβιων όντων που είναι άνθρωποι, ανεξάρτητα από χρώμα θρησκεία και εθνότητα..

Για οχτώ αιώνες η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΣΙΩΝ ήταν η Ψυχή των Γάλλων , και φώλιαζε μέσα σε αυτή την εκκλησία .

Η ιστορία κάθε Γάλλου ξεχωριστά έβρισκε την δική της ανάσα, αναφορά και ταυτότητα μέσα σε αυτό τον ιερό χώρο.

Όμως αυτός ο θρήνος της ανθρωπότητας , με φέρνει (τι ειρωνεία) οχτω αιώνες πίσω.

Το έτος 1204 μ.Χ.

Όταν ένας άλλος κόσμος που είχε διαγράψει ήδη δέκα αιώνες ζωής , μια άλλη Πόλη που ήταν η Κορωνίδα του πολιτισμού του τότε κόσμου, και μια άλλη εκκλησιά η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ που ήταν η ψυχή εκείνου του κόσμου, έπεφτε στα χέρια των φράγκων της 4ης Σταυροφορίας (με τις ευλογίες του Πάππα) που με την αδηφάγο βουλιμία τους, κατέστρεψαν βεβήλωσαν και άρπαξαν ότι πολυτιμότερο και ιερό είχε συσσωρεύσει η ψυχή του λαού της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας...

Και ναι, η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ θα ξαναγίνει...έστω ένα μέρος της. Τα ιερά κειμήλια θα στεγαστούν στο μουσείο του Λούβρου...Αυτό είναι μια ελπίδα, για τους Γάλλους..

Μακάρι να υπήρχαν έστω και σπαράγματα ελπίδας για εκείνη , την άλλη εκκλησία , την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ που οχτώ αιώνες μετα την πρώτη Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους της 4ης Σταυροφορίας κινδυνεύει να γίνει τζαμί ενω τα ιερά κημήλιά της έχουν κλαπεί χωρίς καμια ελπίδα επιστρόφής!!!

Μήπως Στις προσευχές του κάνει η ανθρωπότητα αυτού του πλανήτη για την σωτηρία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ πρέπει να συμπεριλάβει και την σωτηρία της ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ;

Μήπως θα πρέπει ολόκληρη η ανθρωπότητα να ξεσηκωθεί, να ενεργοποιηθεί και να προστατεύσει τα αιώνια σύμβολα της?

Τα σύμβολα , της ιστορίας, του πνεύματος και της περιπέτειας της ΖΩΗΣ του ανθρώπου πάνω στον Πλανήτη Γη ..

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ