4.4.2021 20:34

Δρόμος Θόλους- Αίπους: Ίσως το πιο αχρείαστο έργο που εξαγγέλθηκε ποτέ

Ίσως το πιο αχρείαστο έργο που εξαγγέλθηκε στη Χίο ποτέ... Η κόκκινη γραμμή είναι η αναγγελθείσα παράκαμψη από Θόλος στο Αίπος (Κιβωτός) μήκους περ. 6 km. Η μπλέ είναι η επιπλέον διαδρομή 7.5 km μέχρι να φτάσει ο οδηγός μέσω Αιπους και Βροντάδου στην παραλία! Σύνολο 13.5 Km!

Η κίτρινη είναι η σημερινή διαδρομή μήκους 7,6 Km. Μας προτείνει δηλαδή ο κύριος Μπουγδάνος να διανύουμε 6 επιπλέον χιλιόμετρα αφού ανέβουμε και 340 μέτρα υψομετρική διαφορά για να την ξανακατέβουμε για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Εκτιμώμενη καθυστέρηση; 15 επιπλέον λεπτά !

Θα ήθελα να μας απαντήσει ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης ποιος έκανε την πρώτη σύλληψη της ιδέας αυτού του φοβερού έργου; Θα θέλαμε επίσης να κατανοήσουμε ποιον πραγματικά εξυπηρετεί!

Διότι τους κατοίκους της Χίου της Λαγκάδας της Συκιάδας και των Καρδαμύλων προφανέστατα δεν τους εξυπηρετεί. Δεν ανοίγω συζήτηση για την ιστορική σημασία αυτού του πανάρχαιου τόπου (Κυμιές, Ελληνόστρατα, Κάτω Αίπος) επειδή όπως φαίνεται αυτά για μερικούς μερικούς είναι πολύ ψιλά γράμματα προκειμένου να επιδείξουν μια πλαστή ανάπτυξη η οποία βέβαια τους μόνους που εξυπηρετεί είναι όλους εκείνους που θα εμπλακούν με τον ένα η με τον άλλο τρόπο στο έργο!

Επικεντρώνομαι λοιπόν αποκλειστικά στη σκοπιμότητα και παροτρύνω τον Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνο να σταματήσει κάθε είδους σχεδιασμό ακόμα και για τη μελέτη του άχρηστου αυτού έργου διότι θα συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις οι οποίες θα έχουν αντίκτυπο και στην Περιφερειακή αρχή γενικότερα!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ