14.1.2020 16:24

Δράστε πυροσβεστικά έστω και τώρα κ. Μηταράκη

Κοπιάσατε πολύ, κύριε υπουργέ, για να πείσετε τους Χιώτες ότι είστε σαρξ εκ της σαρκός τους. Κι εκείνοι έκλεισαν τα αυτιά στις Σειρήνες που τσίριζαν ότι Χιώτης γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.
Η – σεβαστή σας – επιλογή την πιο κρίσιμη ώρα για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του κοινού τόπου μας να συνταχθείτε με μια γεωστρατηγικά ακατανόητη και εθνικά επιζήμια κυβερνητική επιλογή και κυρίως να την «πάρετε πάνω σας», χύνει την καρδάρα με το γάλα που με τόσο κόπο μαζέψατε. Ο καθένας κρίνεται από τις αποφάσεις του.
Η λογική Αίπος ή Χαλκειός, Πιτυός ή ΒΙΑΛ που περιφέρετε είναι δηλητηριώδης για τον κοινό τόπο μας.
Σήμερα έχετε μία μεγάλη ευκαιρία για μια πρώτη επανόρθωση. Όπως εσείς, κ. υπουργέ, έχετε τη σεβαστή επιλογή να θέλετε τη Χίο σιδηρούν παραπέτασμα, έτσι κι οι νέοι που διαμαρτυρήθηκαν χθες για τις επιλογές της κυβέρνησης σας έχουν κάθε δικαίωμα να θέλουν τον τόπο μας διαφορετικό. Εσείς ίσως δεν τους γνωρίζετε. Τα τζάμια της πόρτας του Δημαρχείου έσπασε η οργή τους. Είναι όλοι παιδιά του μόχθου και της λατρείας για τα πατρώα χώματα. Είναι απ’ τους λιγοστούς που έμειναν πίσω να φυλούν Θερμοπύλες, αδιάφοροι για τις επιπτώσεις στη ζωή τους όλου του πολιτικού συστήματος. Είναι τα παλικάρια που εξ’ αιτίας τους κοιμάται ήσυχη η υπόλοιπη Ελλάδα. Τα δικά τους στήθη θα μπουν μπροστά την κρίσιμη ώρα. Μην τους στοιβάζετε με τους μπαχαλάκηδες που κυνηγά ο κ. Χρυσοχοϊδης. Έχουν άλλου είδους κίνητρα, αγνά, πατριωτικά. Δεν συγκινούνται απ’ τα εκλογικά κόστη των κυβερνήσεων, ούτε στρουθοκαμηλίζουν σαν τους κομματικούς μηχανισμούς. Μην τους υποβαθμίζετε στα μάτια μιας εύκολα παρασυρόμενης κοινής γνώμης.
Παρέμβετε ΤΩΡΑ, κ. υπουργέ, στους αυτεπάγγελτους εισαγγελικούς λεονταρισμούς. Ή θα συλληφθούν και οι 500 που έσπρωχναν τα παλικάρια που έτυχε να βρεθούν στην τζαμαρία ή θα αφεθούν ΑΜΕΣΑ ελεύθερα, χωρίς την παραμικρή επίπτωση.
Κάπου, κ. υπουργέ, έχει κλονιστεί μέσα μου η πεποίθηση ότι υπηρετείτε με σαφήνεια το συμφέρον του τόπου που σας εξέλεξε. Μην το μετατρέψετε σε βεβαιότητα βάζοντας σε περιπέτειες νέους οικογενειάρχες που αρνούνται να συμβιβαστούν με τις δήθεν αποτελεσματικές πολιτικές σας. Έχετε σήμερα μια κορυφαία ευκαιρία.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ