4.1.2017 10:16

Δώσαμε προτεραιότητα στην Περιηγητική

Αγαπητέ κύριε διευθυντά

έπεσε στην αντίληψη μου ένα άρθρο της στήλης «παραπολιτικά» της εφημερίδας σας σχετικά με τα Πρωτοχρονιάτικα Καραβάκια και την εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο 31 Δεκεμβρίου. Θέλω λοιπόν να κάνω κάποιες διευκρινίσεις σχετικά.                            

Ο Δήμος τα τελευταία δύο χρόνια είχε αναλάβει την διοργάνωση του ωραίου αυτού εθίμου. Από τον Οκτώβρη είχαμε συναντηθεί με τα πληρώματα και μάλιστα είχαμε εξασφαλίσει σε συνεργείο την είσοδο και τη βιντεοσκόπηση-φωτογράφηση των εργασιών κατασκευής των διαγωνιζόμενων πλοίων, για πρώτη φορά στην ιστορία του εθίμου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η προβολή του και η μοναδικότητά του πανελλαδικά. Εφέτος, περί τα τέλη Νοεμβρίου, η Περιηγητική, δια της προέδρου της,  εξέφρασε την επιθυμία να διοργανώσει την εκδήλωση. Ήταν πολύ φυσικό ο Δήμος να συναινέσει και να δώσει προτεραιότητα σε αυτήν την επιθυμία, μια που  το ιστορικό σωματείο της Περιηγητικής ξεκίνησε  την εκδήλωση στήριξης του εθίμου πριν αρκετές δεκαετίες και είναι ο εμπνευστής της. Όσο για τις αθλοθεσίες, αν και υπήρχαν πρόθυμοι Χίοι να συνδράμουν οικονομικά, όπως στο παρελθόν, θεωρήσαμε πρέπον να δεχθούμε την απόφαση της Περιηγητικής και να κινηθούμε σύμφωνα με αυτήν. Κανένα θέμα συνεργασίας συνεπώς δεν υπήρξε. Αντιθέτως, ο Δήμος ήταν και παραμένει αρωγός σε οποιαδήποτε ενέργεια προάγει το πολιτιστικό μας κεφάλαιο, στηρίζοντας με κάθε δυνατό μέσο  την πραγματοποίηση και την αξιοποίησή του.     

Εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία  και πρόοδο σε όλο τον κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ