24.5.2016 15:24

Διεθνές κέντρο Παιδείας και πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ»

Η   πίστη μας σε πανανθρώπινες αξίες, Παιδεία και Πολιτισμό, βρήκε γόνιμο έδαφος πριν δύο χρόνια, όταν μέσω  της Βιβλιοθήκης «ΚΟΡΑΗΣ» και στo πλαίσιo της Δια Βίου Μάθησης, επιχειρήσαμε να κοινωνήσουμε το νάμα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου.

Ο θεσμός του Ελεύθερου Πανεπιστημίου – δοκιμασμένος και λίαν επιτυχημένος διεθνώς − συνάντησε πρωτοφανή ανταπόκριση στα καθημάς. Τούτα τα δίσεκτα χρόνια, οι Χιώτες-Ίωνες, πιστοί στα αταβιστικά χαρακτηριστικά τους και συναισθανόμενοι τα πραγματικά αίτια της ποικιλώνυμης κρίσης, επέλεξαν να σχετισθούν με πνευματικούς ανθρώπους, να συν-προβληματιστούν, να διατυπώσουν ζωτικά ερωτήματα, να μάθουν. Οι διακεκριμένοι Καθηγητές  Πανεπιστημίου που δίδαξαν αμισθί, εντυπωσιάσθηκαν και «εμψυχώθηκαν» από το έντονο ενδιαφέρον και τη δίψα για μάθηση των συμμετεχόντων.

Η λειτουργία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου διακόπηκε, δυστυχώς, λόγω εξωγενών παραγόντων  − όχι, όμως, και η οργανική  σχέση μεταξύ καθηγητών και  διδασκομένων. Οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι άγγιξαν την ψυχή, τις σκέψεις, τα αισθήματα των σπουδαστών κι εκείνοι κράτησαν  μέσα τους τη φλόγα της ιδιαίτερης αυτής σχέσης  και «απαίτησαν»  την επαναλειτουργία του. 

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο ξεκινά και πάλι στη Χίο, το αμέσως επόμενο διάστημα, με την ονομασία  Ελεύθερο Πανεπιστήμιο  «ΙΩΝΙΑ», στο πλαίσιο νέου Νομικού Προσώπου.   Θα διδάξουν οι ίδιοι,  αγαπημένοι, αλλά και άλλοι κορυφαίοι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι   προσφέροντας  γνώσεις, δεξιότητες, απαντήσεις σε ερωτήματα και προβληματισμούς  για την ανάταση  ανθρώπου και  κοινωνίας,  με  θεματικές ενότητες που ξεχώρισαν

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ