1.7.2019 20:24

Δεν μιλούν για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου

Αφορμή για να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο πήρα από τα σχόλια διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο πρόγραμμα δράσης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Τα στελέχη αυτά διατυπώνουν τις τελευταίες μέρες διάφορα ερωτήματα για το κατά πόσον το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ή όχι κοστολογημένο. Λειτουργώντας συνειρμικά, το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στο περίφημο εκείνο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2014. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν απολύτως κοστολογημένο και με βάση αυτό σκόπευαν να κυβερνήσουν και να αλλάξουν την Ελλάδα.

Το μόνο που καταφέρατε τότε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να «μας αλλάξετε τα φώτα». «Αιδώς Αργείοι». Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή είναι να σιωπήσετε. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε ποτέ για σχοινί». Κατά τη γνωστή ρήση παλαιού πολιτικού : «Δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να υπενθυμίσω μερικές από τις «καινοτόμες» ιδέες του περίφημου κοστολογημένου προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

  • Άμεσο σκίσιμο των μνημονίων με ένα νόμο και με ένα άρθρο
  • Άμεση εκδίωξη της Τρόικας με τη συνοδεία ζουρνάδων και ταμπούρλων
  • Άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

κ.λ.π,  κ.λ.π.

Το κοστολογημένο εκείνο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης περιείχε και αρκετά άλλα ευτράπελα, τα οποία πήγαν τη χώρα μας πολλά χρόνια πίσω και, φυσικά, μας ταλαιπωρούν ακόμα (π.χ. βλέπε capital controls, 40 – 100 δις. ζημιά, κ.λ.π.). Προφανώς δεν θα αναφερθώ αναλυτικά στα «στραβά» εκείνου του προγράμματος, τα οποία, εξάλλου, είναι γνωστά.

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η Πολιτική Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας βρίθει από «Μαυρογιαλούρους», οι οποίοι «έταζαν» σε όλους τα πάντα. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα προγράμματα όλων των κομμάτων, που αυτές τις μέρες ανακοινώνονται, πλειοδοτούν σε παροχές. Δέκα μέτρα ανακοινώνει το ένα κόμμα, με είκοσι μέτρα απαντά το άλλο. «Πάρε κόσμε, το αφεντικό τρελάθηκε και τα δίνει όλα τζάμπα». Θεωρώ ότι είναι φρόνιμο, για όλα αυτά που ακούμε, να «κρατάμε μικρό καλάθι». Σε τελική ανάλυση «ταμείο θα κάνουμε στο τέλος».

Την παρούσα χρονική στιγμή αυτό που επείγει είναι να απαλλαγεί η χώρα από τον τοξικό εναγκαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλω όμως να προειδοποιήσω τους όποιους νέους μνηστήρες της εξουσίας να είναι προσεκτικοί. Η επιταγή που θα πάρουν δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι «λευκή». Όλοι εμείς οι απλοί πολίτες οφείλουμε να τους ελέγχουμε. Οφείλουμε να είμαστε ενεργητικοί και σκεπτόμενοι και όχι άβουλα υποχείρια του οποιουδήποτε κόμματος. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Χίος, 1η Ιουλίου 2019

Γιάννης Ράλλης, Μαθηματικός

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ