5.2.2015 13:39

Δεν εκβιαζόμαστε, Νικάμε

Η Γερμανική ηγεσία και οι  δορυφόροι της στην ΕΕ, δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί, πως έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Xτες αργά το βράδυ ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ντράγκι, εκτελώντας προφανώς τις διαταγές και παίζοντας χωρίς προσχήματα το παιχνίδι της Μέρκελ, επιχείρησε να  εκβιάσει τη νέα κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.Με την απόφαση της ΕΚΤ να άρει την παραίτηση που επηρεάζει τα χρεόγραφα που εκδίδονται ή εγγυώνται πλήρως από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 11/2/2015.

Αυτό πριν απ’όλα σημαίνει άμεση αύξηση του κόστους δανεισμού για τις τράπεζες.Με την ίδια λογική, αύριο μπορεί  να στραγγαλίσει εντελώς τη ρευστότητα στην Ελλάδα, με μια απλή άρνηση επέκτασης του ύψους του ποσού μέσω ΕLA. Με λίγα λόγια αυτή η απόφαση, ξεφεύγει από τα όρια  της σκληρής  διαπραγμάτευσης μεταξύ εταίρων χωρών της ΕΕ και μπαίνει στο πεδίο των ασφυκτικών πιέσεων και του οικονομικού πολέμου κατά μιας χώρας.Η  ΕΚΤ αποδεικνύεται στην πράξη για την Ελλάδα ότι λειτούργησε ως ‘μαγαζάκι’ της Γερμανικής ηγεσίας ,ως βραχίονας των εντολών που της έδωσαν Μέρκελ και Σόιμπλε.Κι όλα αυτά με την υπογραφή του αρχιτραπεζίτη που υποτίθεται και υπερπροβάλλεται πως αντίκειται με την πολιτική της λιτότητας της ΕΕ .

Η νέα ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της, με αυτά που έχουν δείξει ως σήμερα, δεν θα δεχτούν να ταπεινωθούν και να καταρρεύσει η χώρα. Να λήξει  μια διαπραγμάτευση που μόλις άρχισε με άδεια χέρια, δαρμένοι κι από πάνω. Αν η Μέρκελ και το κυρίαρχο μπλοκ της ΕΕ φτάσει τον εκβιασμό της στα άκρα προς την κυβέρνηση Τσίπρα και τον ελληνικό λαό, για να δει μέχρι πού μπορεί να τραβήξει το σχοινί, θα πάθουν  και οι ίδιοι μεγάλη ζημιά. Και αυτό το γνωρίζουν κι ας δείχνουν τώρα το αντίθετο .Όσοι πιστεύουν ακόμα σε δόγματα του τύπου ‘όλοι τα ίδια είναι’ και ''τι Σαμαράς, τι Τσίπρας'' θα βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις γιατί υποτιμάνε τη βούληση,την παρέμβαση και τη δύναμη του ίδιου του λαού.

Με την αμετακίνητη και σκληρή στάση που φαίνεται να τηρούν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ, τίθεται συν τοις άλλοις θέμα αξιοπρέπειας για τον ίδιο τον λαό. Μίλησε στις εκλογές της 25ης Γενάρη και εξέλεξε την κυβέρνηση που αυτός ήθελε. Έτσι το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης μετατοπίζεται προοδευτικά από οικονομικό, σε ζήτημα τιμής  για  τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να επιβάλλουν σε βάρος μας όρους αποικίας χρέους και ‘μπανανίας’ ή να μας τιμωρούν για να να παραδειγματιστούν οι άλλοι.Η εποχή της ικετεύουσας, σκυφτής και γονατισμένης Ψωροκώσταινας και των κυβερνήσεων της υποταγής τελείωσε. Με το λαό λοιπόν στους δρόμους και στις πλατείες από σήμερα και για  όσο χρειαστεί. Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν φοβόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, Νικάμε! Και ‘‘Όλα θα πάνε καλά στο τέλος.Aν δεν πάνε καλά,δεν θα είναι τέλος.’

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ