14.10.2013 14:46

Δεν έχουμε το αλάθητο

Η στήλη όπως και κάθε άλλη ανθρώπινη έκφραση και δραστηριότητα, δεν διατηρεί το αλάθητο, παρά το διαχρονικό χαρακτήρα  των θεμάτων και προβλημάτων που βασανιστικά αναλύει  και προβάλλει.
«Φιλοδοξεί» να τοποθετηθούν σ’ αυτά  απλοί πολίτες και πολιτικά πρόσωπα, που είτε  τα έχουν  διαχειριστεί μέχρι σήμερα ή ενδιαφέρονται να τα  διαχειριστούν και να τα επιλύσουν – στο μέλλον - με οποιαδήποτε  πολιτική ιδιότητα.
Εξυπακούεται ότι: Υποχρέωση έχουν να τοποθετηθούν και όσοι προσβλέπουν  σε κάθοδο τους  ως υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης  του Μαΐου 2014, προκείμενου το εκλογικό σώμα να γνωρίσει  έγκαιρα, πως σκέπτονται  να ενεργήσουν εφ’ όσον εκλεγούν απέναντι σε διατηρούμενα προβλήματα.
Στο φύλλο της 4ης Σεπτεμβρίου με τίτλο «Πάρτε θέση πριν είναι αργά» έθεσα το θέμα συνολικής αξιοποίησης του υπάρχοντος λιμένος σε συνδυασμό με τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, που  θα γινόταν σε δυο περίπου εβδομάδες.
Επεσήμανα τη δέσμευση ΕΠΙΠΛΕΟΝ χώρου 15στρεμμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ που μας χρειάζονται, προκειμένου να υλοποιηθεί συγκεκριμένος σχεδιασμός (πρόταση Σ. Μιχαϊλίδη) που κατά αντικειμενική άποψη  υπερτερεί των δυο άλλων  μεταγενεστέρων σχεδιασμών που έχουν κατατεθεί όπως οι προτάσεις:
Α) Στ. Κάρμαντζη δια του καθ. Κ. Σ. Αζοράκου και  β) Κ. Μουσουρούλη δια του καθ. κ. Κ. Μουτζούρη.
Οι λόγοι έχουν αναλυθεί στο φύλλο της  30/9/2013 και  έχουν αναρτηθεί  ήδη στον ιστότοπο του «π»
Παρά το επείγον της από κοινού αντιμετώπισης και αποδέσμευσης του χώρου των 15 στερεμάτων, ουδείς από τους κ.κ. Π. Λαμπρινούδη , Κ. Μουσουρούλη, Κ. Τριαντάφυλλο, Κ. Γανιάρη, Ε. Κράκαρη, Στ. Κάρμαντζη που είχαν  ή έχουν θεσμικό ρόλο, τοποθετήθηκαν και συνεργάσθηκαν, γεγονός που δείχνει, είτε πολιτική ραθυμία ή το  χειρότερο πολιτική ασυνεννοησία και απαξίωση των πολιτών.
Περιττό να λεχθεί ότι  και τα δυο δεν ενεργούν  υπέρ των συμφερόντων του τόπου.
Μέχρι στιγμής μόνο ο δήμαρχος κ. Π. Λαμπρινούδης δια του γραφείου τύπου του, απήντησε, με τον τρόπο που απήντησε,  δηλ. ανέφερε, χωρίς να κατονομάσει, ότι: εσκεμμένα  και με ψευδή στοιχεία ή λόγω έλλειψης των απαιτούμενων  γνώσεων ή σκοπίμως λόγω της γνωστής μου τακτικής  να μη γίνει τίποτα σ’ αυτό το νησί,  επιχειρώντας να επιρρίψω, ως παντογνώστης στο κ. δήμαρχο κατηγορίες και ευθύνες  προφανώς παρασυρμένος από εμπάθεια ή  εξυπηρετώντας αλλά συμφέροντα και κατάληξε με την πρόταση: Να αποφεύγω την φτηνή λύση της απόδοσης ευθυνών  εάν δεν  γνωρίζω καλά το ζήτημα στο οποίο αναφέρομαι.
Την πιο πάνω απάντηση του κ. Λαμπρινούδη, ακολούθησε  σημείωμα μου πάνω στο σχεδιασμό του νέου λιμένα στον  Βιολογικό- Αεροδρόμιο, με έμφαση ότι:
Υπάρχει στους φακέλους αλληλογραφίας κομβικό έγγραφο (που o  αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Γανιάρης μου αρνείται την έρευνα) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  του 2005, που ωστόσο ο κ. Λαμπρινούδης καίτοι προκλήθηκε δεν το εμφανίζει στην κρίση των πολιτών.
Πέραν τούτου ο κ. Λαμπρινούδης διαμαρτυρήθηκε στον γράφοντα και τηλεφωνικά την Πέμπτη 10/10 σε έντονο  ύφος και τόνους, αναντίστοιχους με τη θεσμική του θέση ως σήμερα πρώτου πολίτη του νησιού.
Η στήλη, ανεξάρτητα απ’ αυτό, επειδή ενεργεί υπέρ των συμφερόντων του τόπου και των πολιτών του  δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι θα φιλοξενήσει  οποιαδήποτε θέση και άποψη, ανακοίνωση  του κ. Λαμπρινούδη και όλων των προαναφερθέντων, στο πλαίσιο της ανάπτυξης γόνιμου και  δημιουργικού διάλογου για την λύση χρονιζόντων προβλημάτων του τόπου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ