11.3.2013 17:43

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗ:Ένας γίγαντας που άργησε να ξυπνήσει

Έχοντας κάποιον ελεύθερο χρόνο και κάποιο προσωπικό πρόβλημα, επισκέφθηκα προ ημερών την Βιβλιοθήκη Κοραή. Βέβαια και στο παρελθόν την είχα επισκεφθεί κατ’επανάληψιν και είχα παρακολουθήσει αρκετές εκδηλώσεις συμμετέχοντας είτε ως ακροατής, είτε ως συνδιοργανωτής (πα¬ρουσίασα το γένος των Αγελάστων). Όμως αυτή τη φορά με έφερε στο χώρο της Βιβλιοθήκης (και) η πληθώρα των εκδηλώσεων με διοργανωτή τη βι¬βλιοθήκη (διάβαζε τον κ. Χρ. Μπελλέ) που στόχο έχει την ανάδειξη του τόπου και της Βιβλιοθήκης, καθώς και τη μόρφωση (επιμόρφωση αν προτι¬μάτε) των συμπατριωτών μας, κάθε ηλικίας και όχι μόνο.
Μπαίνοντας λοιπόν συνήντησα μια ζεστή ατμόσφαιρα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και μια άψογη εξυπηρέτηση: Τα πάντα λειτουργούσαν ρολόι! Η τεχνολογία έχει μπει για καλά στους χώρους της βιβλιοθήκης και ό,τι ζητάς το βρίσκεις εύκολα και σχετικά γρήγορα! Βέβαια διεπίστωσα αρκετές φθορές (το κτίριο χρειάζεται συντήρηση) που σίγουρα οφείλονται στην έλλειψη επαρκών πόρων και χρηματοδοτήσεων γενικώς… Εύχομαι το Κράτος να σταθεί στο ύψος του διότι δεν φθάνουν οι (λίγοι δυστυχώς) ευεργέτες και δωρητές που (ευτυχώς) υπάρχουν ακόμη στον τόπο μας!...
Κλείνοντας ήθελα να τονίσω, ότι με τα πιο πάνω που γράφω δεν απαξιώνω το έργο των προηγουμένων διοικήσεων, όμως η σημερινή διοί¬κηση – νομίζω – ότι εργάζεται πλέον συστηματικά και επιπλέον προβάλει το έργο της («η πολλή σεμνότης βλάπτει» έλεγε ο αείμνηστος Δημ. Τσάτσος).
Και πάλι συγχαρητήρια και στους ανθρώπους που δούλεψαν στη Βιβλιοθήκη ΜΑΣ (ανιδιοτελώς) και στους ανθρώπους που εργάζονται τώρα (οι περισσότεροι ανιδιοτελώς).
Εύγε!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ