17.1.2015 9:37

Βασικός μας πυλώνας η ευρωπαϊκή Ελλάδα

Είναι πλέον απόλυτασαφές ότι οι πολίτες δεν θέλουμε κυβερνήσεις με αυτοδυναμία.  Ζητάμεεθνικήσυνεννόηση για τα μικρά και μεγάλα θέματα της χώρας .Έχουμε καταλάβει ότι τα προβλήματα υπερβαίνουν τις δυνατότητες που έχει η κάθε πλευρά, αν αυτή βαδίσει από μόνη της στην εξουσία. Είναι αφέλεια μάλιστα να περιμένουμε από του θύτες του ελληνικού δημοσίου να αποκαταστήσουν τα ελλείμματα και να διορθώσουν τα σφάλματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Επειδή είναι σίγουρο μάλιστα πως αυτοί που «αξιοποίησαν» τα ατέλειωτα ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια και δεν κατάφεραν να αλλάξουν την Ελλάδα μέχρι σήμερα, δεν θα το καταφέρουν ούτε και  τώρα, το Ποτάμιθα επιχειρήσειαπό τη θέση που θα βρεθεί να συνθέσειτο καλύτεροανθρώπινοδυναμικό από όλα τακόμματα που διεκδικούν την συγκρότησηκυβέρνησης και από την επιτυχία η αποτυχίααυτής της ενέργειας θα κριθεί  η σοβαρότητα  το μέλλον και η αξιοπιστία του. Το Ποτάμιθέλει μια κυβέρνηση με τους φιλελευθέρους της ΝΔ και τους λογικούς του ΣΥΡΙΖΑβάζοντας αυστηρά βέτο  σε ακροδεξιά στοιχεία , πελατειακό σύστημα και οποιαδήποτε έστω αναφορά στο θέμα της εξόδου από  το Ευρώαλλά και την ασφάλεια των καταθέσεων.

Κοντά στον (ευρωπαϊκό) νου κι η γνώση

 Το Ποτάμι εκφράζει τους συμπολίτες μας που πάνω απ’ όλα  θεωρούν τη χώρα μας αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής οικογένειας και που επιτέλους θέλουν να δουν Αξιοκρατία και Δικαιοσύνη στον τόπο μας. Αυτή είναι και η πιο συνοπτική απάντηση που μπορεί να δώσει κανείς  στην ερώτηση “Γιατί να ψηφίσω το Ποτάμι”.

 Δεν θα λειτουργήσουμε ως δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε. Έχουμε σκοπό όμως να βοηθήσουμε για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας, με το σχέδιο και την στρατηγική μας, με θάρρος και γνώση και φυσικά χωρίς να αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη με απανωτές εκλογές. Είμαστε εδώ για να φτιάξουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα που θα επουλώνει τις πληγές της κοινωνίας.

 Το Ποτάμι είναι διατεθειμένο, ανεξαρτήτως  πολιτικού κόστους  να αναλάβει τις ευθύνες που θα του αναλογούν μετεκλογικά διότι διανύουμε μία κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο μας. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα χωρίς να την γκρεμίσουμε. Δε θα συμπράξουμε εξάλλου σε μια τέτοια κυβέρνηση. Αυτό ονομάζουμε εμείς σταθερότητα. Τα κόμματα πού κυβέρνησαν έχουν  ήδη αφήσει πολύ το κομματικό κόστος να μπει πάνω από το συμφέρον της χώρας.

Σχέδιο για τη Χίο χωρίς πολιτικάντικες φιλολογίες

Πέρα όμως από τα μεγάλαεθνικά ζητήματα που θα κληθούμε να διαχειριστούμεμετά τις εκλογές,μεγάλης εξίσου σημασίας είναι αυτά που αφορούν την Χίο μας. Η Χίος είναι τα τελευταία χρόνια ένα ακυβέρνητο καράβι που ταξιδεύει προς  άγνωστη κατεύθυνση χωρίς πυξίδα.Κατά την προσωπική μου γνώμη- και το τονίζω αυτό-εκτελείται ηθελημένα ή αθέλητα εδώ και αρκετά χρονιά σχέδιο αποξένωσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με συγκεκριμένο σκοπό. Αν δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο τότε οι κυβερνώντες οφείλουν να το αποδείξουν και πρέπει να κάνουν για τη Χίο πολλά έστω και με μεγάλη καθυστέρηση!

Η διατήρηση του συντελεστήΦΠΑ δεν αρκεί για να κρατήσειζωντανή την παραμεθόριο Χίο.Χρειάζονταιγενναίαβήματα και στην μείωσητων ασφαλιστικών εισφορών και στην πριμοδότηση των μεταφορικών και άλλα πολλά ,όμως πάνω απ όλα χρειάζεται η δική μας θέληση να προχωρήσουμε μπροστά νααποκτήσουμεεπιτέλουςπυξίδα και ταυτότητανα καταλάβουμε την δύναμη μας ποιοι είμαστε  και που θέλουμε να πάμε.Κάτι που δεν έχειπροσδιοριστείποτέ και από κανένανμέχρι σήμερα  Η φτηνή δικαιολογία και η συστηματική σπέκουλα που παίζεται χρόνια τώραμε το θέμα του αεροδρομίου  δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια εύκολη λύση στα χέρια των ανίκανων για να δικαιολογείται η ανεπάρκεια όσωνδιαχειρίστηκαν τα σοβαρά θέματα ανάπτυξης της Χίου τα τελευταία χρόνια.Οι ευθύνεςβαρύνουνεκτός από τις κυβερνήσεις  και την Τοπική Αυτοδιοίκησηκαι άλλους φορείς που με τις αστοχίες και την κακοδιαχείριση δεν εκπλήρωσαν το καθήκοντους.

Είναι λοιπόν υποχρεωμένοι οι βουλευτές που θα προκύψουν από τις  εκλογές να ασχοληθούνεπιτέλους με την εκπόνηση ενός σχεδίου υποχρεώνοντας όλους τους φορείς τοπικήαυτοδιοίκηση-επιμελητήριο συλλόγους ξενοδόχων-εμπόρων κ.α να συνεργαστείμαζί τους για να παραχθούν άμεσα απτά αποτελέσματα. Τέτοια που να κάνουν το νησί μας πλέον ως ελκυστικό προορισμό, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε και τα επιθυμητά αποτελέσματα που σχετίζονται με το κόστος των μεταφορών, το οποίο αυτή την ώρα είναι απαγορευτικό.

Το μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη του νησιού

Να πάρουν θέση οι βουλευτές επιτέλους για την διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που άνοιξε , να κάνουν και οι ίδιοι προτάσεις, να ασχοληθούν με την κακή Παιδεία, τα ναρκωτικά , με το μεταναστευτικό, με τα θανατηφόρα τροχαία και τις αιτίες όλων των προβλημάτων που μας ταλανίζουν.  Μονόέτσι θα θωρακιστεί η Χίος από τους μεγάλους κινδύνους.

Αλλαγή παιδείας και νοοτροπίας  χρειάζεται όμως και στους κατοίκους της Χίου εκτός από τους πολιτικούς.Να σταματήσουν επιτέλους οι συναλλαγές για τους ψήφους και οι απαιτήσεις με γνώμονα το προσωπικό μας συμφέρον.

Αφού ηΧίος δεν μπορεί να έχειεπιπλέον αγροτικήή βιομηχανική ανάπτυξη, τα μεγάλα στοιχήματα θα είναι να γίνει η Χίος ένα μεγάλο Ναυτιλιακό Κέντρο  και να αναπτυχθεί επιτέλους τουριστικά  στο βαθμό που της αναλογεί  και θα ενισχυθεί έτσι και ο πρωτογενής τομέας για να ανοίξουν πάλι δουλειές για όλους μας ώστε ηοικονομικήευμάρειανα μας φέρειξανάυπερηφάνεια και εθνική ασφάλεια.

Αυτή τη στιγμή όμως περισσότερο παρά ποτέ, είναι ανάγκη η Ελλάδα να είναι μέρος μιας μεγάλης συμμαχίας για έναν επιπλέον λόγο: γιατί όταν αρχίζει η Ευρώπη να συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αλλάξει τη στάση της απέναντι στο νότο, η Ελλάδα πρέπει να είναι μέσα και πρέπει να ευνοηθεί από αυτές τις καινούργιες αποφάσεις. Γιατί στην Ευρώπη έχουν καταλάβει τα λάθη  και συζητούν διορθωτικές αποφάσεις για όλο το νότο.

Οι Έλληνες ψάχνουμε την εναλλακτική λύση μέσα σε αυτό το παλαιοκομματικό πολιτικό σύστημα  που αδυνατεί πλέον να δώσει λύσεις και είμαι πεπεισμένοςότι αυτή η διέξοδος είναι το Ποτάμι. 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ