7.1.2015 15:32

Άσε το κόμμα, μίλα για τη Χίο

Στον προεκλογικό αγώνα που έχει ξεκινήσει καλό είναι να μπουν από τώρα κόκκινες γραμμές, καθώς ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να αποπροσανατολιστούμε μεταξύ των γενικών ζητημάτων για τη χώρα και των δικών μας ιδιαίτερων «προβλημάτων».

Είναι σύνηθες οι υποψήφιοι να πετούν τη μπάλα στην εξέδρα. Να τοποθετούνται για το δημόσιο χρέος, που ελάχιστα περνά από το χέρι τους, αντί να προσδιορίζουν το στίγμα της διεκδίκησης τους στα τοπικά ζητήματα που δεν είναι και λίγα. Στο διάστημα λοιπόν που απομένει πρέπει να δούμε προτάσεις να αποτυπώνονται, σκέψεις να προβάλλονται, σχέδια να συζητιούνται. Διαφορετικά η στάση του κάθε υποψηφίου, όπως και οι πραγματικές προθέσεις και ικανότητές του, κινδυνεύουν να ενταφιαστούν και να χαθούν κάτω από το χαλάκι των γενικόλογων και αδιέξοδων θέσεων των κομμάτων.

Υπάρχουν όμως ζητήματα; Σαφώς και υπάρχουν... Τι πιο λογικό από το να τοποθετηθούν λοιπόν οι υποψήφιοι για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν για το λιμάνι, για το αεροδρόμιο, για το ενεργειακό μέλλον του νησιού, για την ανάγκη να αναπτυχθεί και να στηριχθεί σε πολλαπλά επίπεδα ο τουρισμός, για το μόνιμο πρόβλημα να μη βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι επενδύσεις στο νησί μας, για την δημιουργία και πρόκληση θέσεων εργασίας.

Όλα τα παραπάνω ζητούν ξεκάθαρη τοποθέτηση από εκείνους που επιδιώκουν να «στολίσουν» με την παρουσία τους το Κοινοβούλιο εκπροσωπώντας τον τόπο μας, όχι μόνο για να στηρίξουν τις κομματικές γραμμές καταθέτοντας, ως είθισται, τα σχετικά αποδεικτικά αλλά για να δουλέψουν για το τοπικό συμφέρον, έμπρακτα και αποτελεσματικά, μιας και αυτό προέχει για τα κοινωνικά συμφέροντα.

Πάνω λοιπόν από το κόμμα (για κάποιους αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο είναι) οφείλουν να βάλλουν τον τόπο τους και τους πολίτες που τους εμπιστεύονται. Η σχέση βουλευτή - εκλογικής περιφέρειας δεν είναι μόνο ένα εισιτήριο για την είσοδο στο θαυμαστό κόσμο των κομματικών και κοινοβουλευτικών  προνομίων, αλλά ένας στίβος καθημερινής εργασίας, όπου οι πάντες κρίνονται. Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τα κόμματα και ας δείξουν τις πραγματικές τους προθέσεις για τον τόπο.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ