28.4.2016 13:44

"Ασάφεια" η κυρίαρχη λέξη της Προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιός ψαχμένος πολίτης θα μπορούσε να φανταστεί ότι η έννοια της λέξης Ασάφεια θα μπορούσε να είναι η «αιχμή του δώρατος» της προπαγάνδας αλλά και της ουσίας στην διακυβέρνηση της χώρας μας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ασάφεια λοιπόν στα «πάντα όλα». Μια λέξη που μας πέρασε στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας, ο πολύς κυρ.Γιάνης Βαρουφάκης και η ουρά του κυρ.Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκείνο το ζοφερό καλοκαίρι του 2015. Αυτήν λοιπόν την μαγική λέξη την βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας, και ειλικρινά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στις αντιδράσεις που μας προκαλούνται από την αυτήν την απίθανη και συγχρόνως ύπουλη ενέργεια αυτής της λέξης.

 

v  Ασάφεια λοιπόν στις Οικονομικές διαπραγματεύσεις.

Τα αποτελέσματα τα είδαμε το καλοκαίρι του 2015 όταν μας έφεραν το τρίτο μνημόνιο.

v  Ασάφεια στα μέτρα τα φορολογικά τα ασφαλιστικά και τα δημοσιονομικά που πρέπει να πάρουν, ώστε να περάσουν την αξιολόγηση και να πάρουν τις δόσεις της 3ης  συμφωνίας  του (3ου μνημονίου). Εδώ η «Ασάφεια» είναι περιπεπλεγμένη και προς τους πολίτες αλλά και προς του Δανειστές με άλλα λόγια «Αλαλούμ», και γι’ αυτό καθυστερούν. Όμως ο «Λιμοκοντόρος» υπουργός Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης κ.κ. Κατρούγκαλος με θράσος βγαίνει και μας ανακοινώνει ότι δεν θα περικοπούν άλλο οι βασικές μας Συντάξεις, παρά μόνο οι Επικουρικές άνω των 300,00 ευρώ. Στην συνέχεια άνω των 150,00 και στην συνέχεια ότι δεν θα υπάρχουν συντάξεις πάνω από 1.300,00 ευρώ αθροιστικά (βασική+επικουρική) και για να μην μπερδευόμαστε η τελευταία ανακοίνωσή του είναι ότι οι Συντάξεις δεν θα περικοπούν περεταίρω. Αλλά μετά από τις περικοπές που θα μας γίνουν τώρα.

Και δεν θα αυξηθούν περαιτέρω οι Ασφαλιστικές μας εισφορές και οι φορολογικές μας επιβαρύνσεις  αλλά μετά από τις αυξήσεις που θα μας περάσουν τώρα. Όμως αυτό το Τώρα το δήλωσε μόλις δύο-τρείς ημέρες πριν την απεργία των Δημοσιογράφων και τις αργίες του Πάσχα ώστε να ψηφιστούν τα μέτρα αμέσως μετά χωρίς να καταλάβουν οι πολίτες και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ βουλευτές  το μαρτύριο της σταύρωσης στο οποίο μαθηματικά μας οδηγούν.

 

Ασάφεια για το προσφυγικό με την οποία  μας οδήγησαν και μας οδηγούν, χωρίς να καταλαβαίνουμε σαν κοινωνία πώς να συμπεριφερθούμε σε αυτές τις τραγικές υπάρξεις των προσφύγων και των μεταναστών. Με αποτέλεσμα να προβαίνουν και αυτοί σε προκλήσεις ανάρμοστες, (τα είδαμε σήμερα 26/4/16) με αποτέλεσμα  να διχάζονται επικίνδυνα οι πολίτες, και  τέλος να έχουμε αστυνομικές επεμβάσεις τραυματισμούς και ότι άλλο. Τα έχουμε δει όλα πλέον . Και τέλος.

 

Ασάφεια και πολιτική ανυπαρξία του κράτους στις προκλήσεις των παραβιάσεων του εναερίου αλλά και του θαλάσσιου χώρου μας, από την «Γείτονα» χώρα.

Εδώ σίγουρα Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην ουσιαστική την φραστική και ιδιαίτερα στην γραπτή αντίδραση από εμάς τους απλούς πολίτες και ιδιαίτερα εκείνους που κατέχουν θέση ευθύνης. 

Και εδώ τολμώ να καταδείξω την μεγάλη ευθύνη που έχει η κυβέρνησή μας και ό πρωθυπουργός μας, όταν πρόσφατα οι πολιτικές μας ηγεσίες (Νταβούτογλου και Τσίπρας) είχαν θερμούς εναγκαλισμούς και μοίρασμα «κόκκινων ρόδων» σε γυναίκες δημοσιογράφους της Τουρκίας, (για να φτιάξει το κακό κλίμα που υπήρχε μεταξύ των δημοσιογράφων τους και της ηγεσίας τους).

Και λίγες μέρες μετά, όταν έγιναν οι προκλητικές εναέριες κατά πρώτον  παραβιάσεις στις Οινούσσες το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών, έκανε «Έντονο Διάβημα» ως είθισται, και παράλληλα είδαμε τον Στρατάρχη Πάνο Καμμένο να κάνει μια επείγουσα άσκηση, στις Οινούσες και τα Βόρια σύνορά μας με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τις παραβιάσεις και οι «Σκοπιανοί φίλοι μας»!!!!

Τελικό αποτέλεσμα της πολιτικής μας «Αδράνειας και Ασάφειας» στις Βίαιες προκλήσεις της Γείτονος, ήταν η βίαιη έκρηξη του Αντι/ρχη Χίου και φίλου μου Σταμάτη Κάρμαντζη, να εμπλακεί αναρμοδίως στην υπόθεση, και πολύ βεβιασμένα να υποστεί την διαγραφή του από την Νέα Δημοκρατία που την υπηρετεί  Σαράντα Χρόνια.

Και να σκεφτούμε ότι η διαγραφή του επεβλήθη με τρομερά μεγάλο «αυτοματισμό» από το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

  1. Ένεκα της διαμαρτυρίας των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που (δεν ξεχνούμε την στάση και τις αντιδράσεις τους τα προηγούμενα Χρόνια για τέτοια ζητήματα).
  2. Από κάποια αρκετά «Γιουσουφάκια» που έκαναν «Share» και «διάφορα ύπουλα σχόλια» στην ανάρτηση του Αντιπ/ρχη, προτάσσοντας οικονομικές απώλειες που πιθανώς θα είχαμε.
  3.  Από την έλλειψη συμπαράστασης έστω και τηλεφωνικής από όλους τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς. Φυσικά αυτή η συμπαράσταση δίνετε εφόσον την αισθάνεται κάποιος!!!!
  4. Και τέλος υπάρχουν και εκείνοι οι «ομοϊδεάτες» που τρέχουν να προλάβουν την εξόντωση του με κάποια δημοσιεύματα.

 

Επί πλέον θέλω δηλώσω ξεκάθαρα την σκοπιμότητά μου σε όλους όσους διαβάσουν αυτές τις απόψεις μου ότι:

                  α)   Οι Φίλοι μας (με όλη την σημασία της λέξης) από την Γείτονα Χώρα, δεν αισθάνονται καθόλου ευχάριστα για αυτές τις τακτικές και συμπεριφορές της κυβέρνησης τους προς την Χώρα μας, και το γνωρίζουμε πολύ καλά.

                    β) Οι διαχρονικά μεγάλες κομματικές ευαισθησίες μας σε διαγραφές στελεχών για διάφορες «μομφές» που μας αποδίδουν συνήθως από Αριστερά, μας οδηγούν σε απώλειες ψηφοφόρων. Και τούτη την ώρα δεν δέχομαι η Χίος που ήταν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις το μοναδικό μπλε νησί του Αιγαίου, να αλλάξει τώρα χρώμα, εξ’ αιτίας της διαγραφής του ανθρώπου που η πορεία του στην Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι ο συνεκτικός κρίκος στα ποιο λαϊκά στρώματα της κοινωνίας μας, αλλά και ο άνθρωπος που διεμβολίζει και άλλους πολιτικούς Χώρους.

 

Τελειώνοντας Εύχομαι Καλό Πάσχα σε όλους με την Ευχή η «Ανάσταση του Χριστού» να μας ανοίξει διάπλατα τα μυαλά,  για να μπει αρκετό Οξυγόνο και να καταλάβουμε ότι μόνο ενωμένοι και μονιασμένοι θα αντιμετωπίσουμε την ιδιώνυμη Αριστερή  Χούντα του ΣΥΡΙΖΑ.     

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ