6.4.2017 10:26

Αρχή άνδρα δείκνυσι…

Έχει γραφεί πολλές φορές ότι  τον πραγματικό χαρακτήρα του ανθρώπου, θα τον αντιληφθείς όταν παίζει χαρτιά, όταν είναι μεθυσμένος  ή όταν νομίζει ότι απέκτησε δύναμη. Στην περίπτωσή μας και το περιστατικό που τη συνοδεύει, ισχύει ο τρίτος λόγος.

Η στήλη θυμίζει σε ολόκληρη τη δημοτική αρχή και σε όποιους απ’ αυτούς την ευχαριστούσαν την ημέρα των επαναληπτικών εκλογών του Μαΐου 2014 για τη συμβολή της στην απομυθοποίηση του έργου της προηγούμενης Δ.Α. να φροντίσουν ώστε να μην αναγκασθεί να γράφει και για τους ίδιους, επισημαίνοντας τα νέα λάθη που γίνονται –πάντα-σε βάρος του τόπου.

Αφορμή για τα όσα απαράδεκτα διημείφθησαν τη Δευτέρα, στο Γραφείο του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου, ήταν το αίτημα ενδιαφερομένων για ένα σωστό, βελτιωμένο περιφερειακό δρόμο της πόλης, να κλεισθεί ένα ραντεβού με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, ώστε ο περιφερειακός να βελτιωθεί με εφαρμογή της ισχύουσας Νομοθεσίας.

Το τι άκουσε η στήλη από πολύ νεαρότερό  της αιρετό (όχι τον κ. Τσακό) δεν λέγεται, μια και οι πρώην λιμενεργάτες είτε έχουν εκλείψει ή έχουν βελτιώσει τη συμπεριφορά τους.

Αιτία σημείωμα της στήλης για την ατυχή προσέγγιση της ΔΕΥΑΝΧ στο θέμα της αντιμετώπισης της ποιοτικής και ποσοτικής ανεπάρκειας του νερού που μας χορηγεί –μη νόμιμα –με σχεδιασμό χρήσης του νερού του Φράγματος Κόρης Γεφύρι που είναι –υπό προϋποθέσεις- μόνο για άρδευση και εγκατάστασης μεγάλης μονάδας αφαλάτωσης δαπάνης 3.050.000 ευρώ (όσο περίπου η δαπάνη του φράγματος στο Σαραπειό), που περίπου θα διπλασιάσει την τιμή του νερού.

Όλα αυτά φαίνεται ότι έχουν εκνευρίσει τον πρώην πρόεδρο, που επιτέθηκε στη στήλη εκ του ασφαλούς, δηλ. παρουσία του κ. Τσακού και (2) στελεχών της ΔΕΥΑΝΧ.

Στην παρότρυνση της στήλης να απαντήσει εκθέτοντας τη δική του θέση, συνέχισε μη σεβόμενος και τη μεγάλη διαφορά ηλικίας, αρνούμενος να ορίσει ημερομηνία συνάντησης προκειμένου ο περιφερειακός να γίνει σωστότερος , ασφαλέστερος, λειτουργικότερος.

Η στήλη θλίβεται για όλα τα προηγούμενα, δηλώνει ότι δεν μετανιώνει για την κριτική της απέναντι στην προηγούμενη δημοτική αρχή και καλεί τον κ. δήμαρχο να λάβει θέση όχι μόνο απέναντι στον κ. αντιδήμαρχο αλλά το κυριότερο απέναντι στις μη νόμιμες απαντήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, που αποσκοπούν να κουκουλώσουν τα πράγματα και να στερήσουν τον τόπο από ένα-επιτέλους- σωστό έργο, τον βελτιωμένο περιφερειακό δρόμο της πόλης, έργο εθνικού επιπέδου.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ