3.5.2017 12:58

Αποκατάσταση (;) του Φρουρίου Χίου

Η στήλη δεν διαθέτει ειδικές αρχαιολογικές γνώσεις, όπως άλλοι αιρετοί του νησιού, ούτε έχει καμιά αντίθεση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και την σημερινή προϊσταμένη, με την οποία συνεργάστηκε ως μέλος της τότε Επιτροπής  κομμάτων, φορέων και πολιτών για να μην μπαζωθεί το τείχος της θάλασσας από τη δημοτική αρχή Μεννή μ’ ένα εντελώς άχρηστο και ιδιαίτερα επικίνδυνο και δαπανηρό έργο «τον μπαζόδρομο σε επαφή με το μοναδικό κατοικούμενο ενάλιο Κάστρο».

Με τη σημερινή προϊσταμένη και πολλούς-ες από την Υπηρεσία έχει και ως ποδηλάτης συνεχείς συνεργασίες –ξεναγήσεις, που ελπίζεται να επαναληφθούν. Ωστόσο, στα προηγούμενα θετικά θα πρέπει να προστεθούν και τα πιο κάτω πιθανά αρνητικά, κατά την άποψη της στήλης.

Δεν θα ήταν τεχνικά και ιστορικά πιο ενδεδειγμένο οι εργασίες στα τείχη (απέναντι από το Δημαρχείο) να ξεκινούσαν με την εξής σειρά:

Α)Την αποκατάσταση-συμπλήρωση του στηθαίου του τείχους για να τοποθετηθούν-αξιοποιηθούν και τα φυλασσόμενα κανόνια και να είναι επισκέψιμο.

Β) Την αποκατάσταση του γκρεμισμένου  Πύργου απέναντι από το ΚΕΠ του Δήμου, που μας προσβάλλει σε κάθε επισκέπτη.

Γ) Να αποφασισθεί με κυκλοφοριακή μελέτη (που θα προηγηθεί από τον Δήμο), ο τελικός προορισμός της τάφρου, είτε με τη σημερινή μορφή της ή με θαλασσινό νερό, οπότε θα φύγει και ο καταυλισμός της Σούδας και

Δ) Να συνεχισθούν  τελευταίες  οι εργασίες καθαρισμού (διάνοιξη αρμών και σκληβώματα στους τοίχους του Φρουρίου) που γίνονται σήμερα μετά απ’ όλα τα προηγούμενα;                            

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ