13.7.2016 16:08

Αποκατάσταση της αλήθειας για την βιβλιοθήκη «Κοραής»

Εξ αιτίας εσφαλμένης πληροφόρησης γράφτηκε στο φύλλο της Τρίτης 12 Ιουλίου ότι τον δρόμο της Δικαιοσύνης πήρε ο φάκελος του διαχειριστικού και διοικητικού ελέγχου της Βιβλιοθήκης «Κοραής».

            Όπως προκύπτει από τη διασταύρωση των στοιχείων, δεν υπάρχει καμία απόφαση ή πόρισμα ελέγχου, ενώ η υπόθεση έχει διαβιβασθεί για να αξιολογηθεί στα αρμόδια Υπουργεία.

            Ωστόσο, το σημαντικό στοιχείο είναι οτι ο έλεγχος δεν αφορά στο προηγούμενο Εφορευτικό Συμβούλιο, όπως παραπληροφορήθηκε ο «Πολίτης», αλλά αφορά στη χρονική περίοδο από το έτος 2004 έως και 2015, οπότε και δόθηκε η εντολή του Υπουργού. Κατά συνέπεια εκ παραδρομής και εξαιτίας λαθεμένης ενημέρωσης μας δεν αναφέρθηκε ότι ο διοικητικός και διαχειριστικός έλεγχος αφορά όλες τις θητείες των τελευταίων τεσσάρων Εφορευτικών Συμβουλίων της Βιβλιοθήκης «Κοραής» και όχι αποκλειστικά της περιόδου του υπό το Χρίστο Μπελλέ Εφορευτικού Συμβουλίου.

            Τέλος, σημειώνεται ότι ήδη από τον Απρίλιο του 2015 έχει εκδοθεί έγγραφο του τότε Υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, που δίδει εντολή διαχειριστικού ελέγχου σε όλες τις Βιβλιοθήκες της χώρας, από το έτος 2009 έως και το έτος 2015, ενώ ειδικά για τη Χίο, την Εθνική Βιβλιοθήκη και τη Βιβλιοθήκη της Λάρισας, ζητείται ο έλεγχος αυτός να περιλαμβάνει και το χρονικό διάστημα από το έτος 2004 έως 2008.

            Επομένως, είναι προφανές ότι οι πληροφορίες που περιόριζαν τον έλεγχο στην προηγούμενη διοίκηση της Βιβλιοθήκης  είναι προδήλως ψευδείς. Εξάλλου, είναι γνωστή στη  χιώτικη κοινωνία, η παραγωγική και δημιουργική θητεία του υπό το Χρίστο Μπελλέ Εφορευτικού Συμβουλίου (Απρίλιος 2012 - Απρίλιος 2015) και η έμπρακτη προσφορά των μελών και εθελοντών του, στη Βιβλιοθήκη και την τοπική κοινωνία.

"π"

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ