2.12.2021 20:01

Από το μποτιλιαρισμένο κέντρο στα… κατάμαυρα χάλια του περιφερειακού της πόλης

Πιστεύω ότι, όσοι έχετε επιχειρήσει να οδηγήσετε στο κέντρο της πόλης της Χίου τις τελευταίες ημέρες, έχετε διαπιστώσει ότι αυτό ισοδυναμεί με έναν καθημερινό άθλο, λόγων των εργασιών σε αυτό.

Θα μου πείτε αναγκαία έργα και τι να κάνεις; Τίποτα η αλήθεια είναι. Υπομονή και ίσως καμιά φορά να ακούμε και τις συστάσεις αιρετών και τροχαίας για χρήση άλλων δρόμων όπως ο περιφερειακός της πόλης.

Ε μία τέτοια σύσταση, θεώρησα καλό να ακολουθήσω σήμερα το απόγευμα φεύγοντας από τον «Πολίτη» και διαπιστώνοντας ότι όλες οι οδοί του κέντρου ήταν ασφυκτικά μποτιλιαρισμένοι επί ώρα.

Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι, θα έπρεπε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός εργολήπτριας εταιρείας, τροχαίας και λιμεναρχείου Χίου για να αποφευχθεί το απογευματινό έμφραγμα στην πόλη.

Θα σταθώ όμως σε μία και βασική σκέψη προς αιρετούς και υπηρεσίες. Όταν προτρέπετε τον κόσμο να χρησιμοποιήσει περιφερειακές οδούς, να ξέρετε και που τους στέλνετε.

Κι αυτό γιατί αδυνατώ να κατανοήσω την προτροπή, για χρήση ενός δρόμου, κατ ευφημισμό περιφερειακού, με τις προστατευτικές μπάρες κατεστραμμένες, εκτυφλωτικά κίτρινα φώτα που σε όλη την Ελλάδα έχουν ξηλωθεί και που στο μεγαλύτερο μέρος του είναι αφώτιστος κι επικίνδυνος.

Βαρέα οχήματα, Ι.Χ., ποδηλάτες και περιπατητές, την ίδια ώρα, την ίδια στιγμή, σε έναν αφώτιστο δρόμο χωρίς προδιαγραφές και σίγουρα χωρίς την απαιτούμενη ασφάλεια.

Μπορεί να γίνει το κακό; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Στην Χίο του 2021, ακόμα παίζουμε με τις πιθανότητες για τα αυτονόητα, χωρίς να μπαίνουμε καν στη διαδικασία να σκεφτούμε ότι έναν ακριβοπληρωμένο περιφερειακό φτιάξαμε, τουλάχιστον ας τον κάνουμε ασφαλή ξεκινώντας από τα δεδομένα.

Υ.Γ.: Γιορτινές μέρες είναι, τουλάχιστον στολίστε τον μπας και φωτιστεί λιγάκι.  

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ