15.1.2021 15:34

Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Λεφτά υπάρχουνε..

Για αναπτυξιακά έργα αναβάθμισης και ασφάλειας των κύριων οδικών αξόνων

Πριν λίγες μέρες έγινε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση στο Δημαρχείο.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που ήδη παρουσιάζει - ιδιαίτερα στο τελευταίο τμήμα του - ο Περιφερειακός της πόλης, που αναμένεται να οξυνθούν με την αδυναμία κυκλοφοριακής σύνδεσης του Δικαστικού Μεγάρου, την αναμενόμενη αύξηση του τουρισμού και την ανάγκη να προβλεφθούν πολλά σωστά για το Παραθαλάσσιο Μέτωπο (από Πέτρα Ομήρου μέχρι τα πρώην Κεραμεία).

Στη συνάντηση δόθηκε η δυνατότητα, να γίνει γνωστή η πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ανταποκρίνεται σε κάθε σοβαρό και λογικό αίτημα, εφόσον στηρίζεται σε αναμφισβήτητα δεδομένα.

Τα έγγραφα της Τροχαίας στους πιο πάνω κύριους οδικούς άξονες και η δυσλειτουργία που έχουν ήδη παρουσιάσει ως αποτέλεσμα ατυχών επιλογών τεχνικών προϊσταμένων, έχουν στοιχήσει την μη επανεκλογή των τελευταίων (6) έξι Δημάρχων Χίου.

Κατά συνέπεια: το ίδιο θα συμβεί και στη σημερινή Δημοτική Αρχή, εφόσον δεν πράξει τα δέοντα, δηλ. να απαγκιστρωθεί και να επιλέξει άφθαρτους και συνεννοήσιμους συναδέλφους χωρίς εμμονές κλπ. για Διευθυντικές Θέσεις.

Όσο για τα δήθεν 5 χρόνια που χρειάζονται οι αδειοδοτήσεις για λογικές διαπλατύνσεις προς την θάλασσα, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, μια και αντί για χρόνια, χρειάζονται μήνες…

Ειδικότερα: για το τελευταίο τμήμα του Περιφερειακού υποβλήθηκε σημαντική συγκοινωνιακή πρόταση που «εκούμπωνε» και «κουμπώνει» με το τμήμα του παραλιακού από Τάγμα μέχρι Γούβι. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου παρενόμησε βαρύτατα, μη τηρώντας τη Νομοθεσία, παρασύροντας την προηγούμενη Δημοτική Αρχή σε ολίσθημα, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με πρόσθετες απαλλοτριώσεις. Πέραν τούτου, έβλαψαν τους παρόδιους, οι οποίοι αποξενώθηκαν από την παραλιακή οδό Χίου - Βροντάδου - Καρδαμύλων, από την μεταξύ τους επικοινωνία, τόσο οι ίδιοι, όσο και όλοι οι άλλοι χρήστες του δρόμου.

Σε γενικές γραμμές: διατηρήθηκαν οι διασταυρώσεις σχήματος Σταυρού και Ταφ, με συνέπεια να μην επιτρέπεται η επιστροφή των μικρών και μεγάλων οχημάτων, κάτι για το οποίο οι ιδιοκτήτες των μεγάλου μήκους και βάρους οχημάτων έγκαιρα έθεσαν εγγράφως χωρίς να εισακουσθούν.

Τα έγγραφα της Τροχαίας με δεκάδα και πλέον νεκρών και δεκάδων τραυματιών, πιστοποιούν την οικτρή πραγματικότητα, και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, για την αλλαγή της οποίας πρέπει όλοι: Δημοτική Αρχή και Δημοτικές Παρατάξεις να συνεργασθούν.

Η βιώσιμη ανάπτυξη και η αλλαγή νοοτροπίας και δράσης, θα προέλθουν όταν η Δημοτική Αρχή συνεργασθεί με όλες τις παρατάξεις, φορείς και πολίτες με γνώση, οπότε θα παραχθεί ο, τι σωστό εμποδίσθηκε με οδυνηρό αποτέλεσμα την λύση του πλεξιγκλάς για τον κυματισμό στο Τάγμα, που από τη μία προϋπάρχει επί χρόνια κι από την άλλη θα μειωθεί σε επιθυμητό βαθμό με επιστημονική και τεχνική προσέγγιση.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιδήμαρχε Τ.Υ.: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει το αίτημα με τα δικαιολογητικά για να στείλει τα χρήματα…

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ