Άποψη

30/11/18 9:48

τελ. ενημ.: 30/11/18 9:53

Αφιλότιμη πολιτεία

Οι κρύες και βροχερές μέρες του χειμώνα άλλες εποχές, ιδιαίτερα τις γιορτινές, ήταν ευκαιρία απόλαυσης της σπιτικής και οικογενειακής  ζεστασιάς και θαλπωρής. Τα τελευταία όμως χρόνια το κρύο έχει κυριεύσει τα πάντα, τα σπίτια μας, τις σχέσεις μας, τις σκέψεις μας και κυρίως τις καρδιές μας. Ο καθημερινός αγώνας επιβίωσης στεγνώνει από την ψυχή την ικανότητα να διακρίνει και να αισθανθεί αυτά που άλλοτε πλημύριζαν τις αισθήσεις μας από χαρά.

Δεν έχω δει προ-Χριστουγεννιάτικη περίοδο τόσα πολλά αστόλιστα σπίτια. Παγωνιά παντού, καμιά διάθεση. Ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια είχα να δω μπιτόνια στα πρατήρια καυσίμων. Σφάλιξαν τα καλοριφέρ στα σπίτια οι νοικοκυραίοι, ξέθαψαν τις σόμπες να ζεστάνουν λίγες ώρες τις νύχτες τους.

Πολλές οι έννοιες στους νέους, αγωνίες στους γονιούς, ανασφάλεια για τους ηλικιωμένους και ανήμπορους. Σπάνια πια συναντάς ξένοιαστο συμπολίτη. Θες να βγάλεις από τα στήθια  την στενοχώρια σου και συναντάς μεγαλύτερη.

Στα παλιά, για να προσδιοριστεί στους έξω καλύτερα ο χαρακτήρας αυτής της χώρας που ζούμε προβαλλόταν η λέξη «φιλότιμο» δίνοντας ως ερμηνεία την ξεχωριστή, την μοναδική συμπεριφορά που συνολικά εμπεριέχει υπερτονισμένα την αξιοπρέπεια, την συνέπεια, την ευσυνειδησία, την τιμή, την ανθρωπιά κλπ.

Χιλιάδες παγωμένα και απελπισμένα γερόντια στους δρόμους, στα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, στις εφορίες να συγκεντρώσουν δικαιολογητικά, να πάρουν πληροφορίες για τις δικαστικές μάχες που τους παροτρύνει η ηγεσία της χώρας να εγείρουν προκειμένου να ζήσουν τα χρόνια που τους απομένουν με μια στάλα ελπίδας επιστροφής των κατασχεμένων μισθών τους.

Η αίτηση οικείου μου στον ΕΦΚΑ πριν δέκα ημέρες για την διακοπή και επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων είχε αριθμό πρωτοκόλλου μεγαλύτερου των 830.000, σήμερα θα έχει περάσει το ενάμισι εκατομμύριο ίσως και περισσότερο.

Αναρωτιέμαι πού είναι το πολύ-προβεβλημένο φιλότιμο αυτής της Χώρας;

Πάνω από 50 εκατομμύρια θα τραβήξουν άδικα από το πενιχρό εισόδημα των συνταξιούχων μόνο και μόνο να καθυστερήσουν την απονομή δικαιοσύνης.

Δεν έχουν την ντομπροσύνη να νομοθετήσουν με παρρησία και να δηλώσουν ξεκάθαρα στα εκατομμύρια των συμπολιτών μας: «μην ταλαιπωρείστε, μην στερηθείτε ξοδεύοντας από την πενιχρή σύνταξή σας την ζεστασιά του χειμώνα σας και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τα εγγόνια σας. Το Κράτος αναγνωρίζοντας το δίκιο σας, όταν δυνηθεί, θα σας επιστρέψει ό,τι για την σωτηρία της έστω και παράνομα σας παρακράτησε».

Αφιλότιμη πολιτεία!!!!!

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση