19.1.2018 10:56

Απαράδεκτοι είστε και φαίνεστε

Απαράδεχτοι είστε και φαίνεστε:

1) Διότι καουμπόικα διακόπτετε την υδροδότηση, εν μέσω καύσωνα, χωρίς τελική σαφή  ειδοποίηση –. Μη σύννομος ενέργεια κατά Συνήγορο Πολίτη!                                               

2.) Διότι κάνετε τοκογλυφία (επί των καθυστερούμενων) ακόμα και αν έχουν μπει σε ρύθμιση - Μη σύννομος ενέργεια κατά Συνήγορο Πολίτη!                                              

3.)  Διότι ως αρπαχτικά - με πρόφαση τέλη διακοπής και επανασυνδέσεως- κάνετε αήθεις χρεώσεις  και μάλιστα για επανασύνδεση που δεν έγινε από υπάλληλο σας  - Μη σύννομος ενέργεια κατά Συνήγορο Πολίτη!                                              

4.)  Διότι κάνετε διακοπές κατ’ επιλογή  στους μικροοφειλέτες και όχι στους μεγαλοοφειλέτες. (Δώστε στοιχεία αν τολμάτε.)                                                                              

Κύριοι , όλες σας οι ενέργειες  επιδέχονται ατομικές ή ομαδικές αστικές αγωγές (πιθανόν και ποινικές) διότι:                                                                                                           

1.) Η τιμολόγηση (από τις ακριβότερες στην Ελλάδα) είναι δυσανάλογη της ποιότητας και της ποσότητας.                                                           

2.) Το νερό που παρέχει η Εταιρεία σας είναι μη πόσιμο, αφού είναι γεμάτο άλατα και βαρέα μέταλλα (ΛΑΣ ) και επιπλέον (πέρσι βγάλαμε 15 κιλά από το ντεπόζιτο) λασπόχωμα! Κατά συνέπεια αυτό είναι μονάχα προς χρήση (και αν) για τις τουαλέτες.

Επομένως  θέτετε σε κίνδυνο, με την άμεση ή έμμεση χρήση του,  την υγεία των δημοτών που  κάνουν μπάνιο, των συσκευών πλυντηρίων, θερμοσιφώνων, καλοριφέρ κ.λ.π  και των ρούχων μας που καταστρέφονται και βέβαια των υδραυλικών εγκαταστάσεων των οικιών.  Η Υπηρεσία σας λοιπόν  οφείλει να στείλει υπαλλήλους προς καθαρισμό των ντεπόζιτων από τη λάσπη της πολυκατοικίας ή να τοποθετήσει  φίλτρα.                                                                                                                                                                                                                                   

3.) Υπάρχετε προς χάριν των δημοτών και όχι το αντίστροφο. Αν ήσαστε στο μείον (Έσοδα –Έξοδα ) - ως συμβαίνει σε όλους τους Καλλικρατικούς δήμους  και στα ΝΠΔΔ –αυτό  οφείλεται στο μισθολογικό  κόστος των υπεράριθμων  υπαλλήλων σας (πιθανόν και υπεραμοιβόμενων) και μόνο. Κατά κοινή λογική και οικονομολόγους τα μισθολογικά έξοδα μιας επιχειρήσεως δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 35 % των εσόδων, προκειμένου να είναι βιώσιμη αυτή. Τουναντίον η Εταιρεία σας υπερβαίνει το 50%. Αυτο σας στερεί και τη δυνατότητα να επενδύσετε σε τεχνολογίες επεξεργασίας νερού (που είναι ιεραρχικώς το άμεσο ζητούμενο). Η όποια άλλη  εργασία ή επένδυση που εξυπηρετεί τους σκοπούς συστάσεως του ΝΠΔΔ, ώστε να παρέχετε στους δημότες - πελάτες σας σωστές υπηρεσίες, ως έχετε υποχρέωση.                                                                      4.)Τέλος, θα σας συνιστούσα να εμπεδώσετε στους υπαλλήλους σας γενικώς - αλλά και ειδικώς σε ορισμένους που «τρούπωσαν»  από πολιτευτές, ποδοσφαιροπαράγοντες κ.λ.π., χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ, τον σεβασμό στον δημότη-πελάτη, λόγω και έργω σε όλο το φάσμα  των υπηρεσιών σας  διότι αυτοί οι δημότες  τους βιοπορίζουν. Επιπλέον, επειδή τέθηκε θέμα τιμολογιακής εξίσωσης πόλεως Χίου και οικισμών πρέπει να λάβετε  σοβαρά υπόψιν ότι οι πήγες, τα δίκτυα κλ.π στους οικισμούς δημιουργηθήκαν με προσωπική εργασία των παππούδων και πατεράδων μας και όχι από την Εταιρεία σας και κατά συνέπεια δεν δικαιούσθε να τους επιβαρύνετε με επιπλέον τέλη προκειμένου να καλύψετε το χάσμα εσόδων-εξόδων.                                                                                                            

 

Υ.Γ. προς κ. δήμαρχο:                                                                                                       

1.) Παρατηρούνται πολλές αρρυθμίες σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών του Δήμου (ΔΕΥΑΝΧ- Πολεοδομία – καθαριότητα κ.λ.π.), γεγονός λυπηρό βεβαία, που αναγκάζει  τους δημότες, όπως  εγώ,  να καταφύγουν στον Συνήγορο του Πολίτη. Επίσης σας υποβάλλω το ερώτημα  αν διοικείτε ή σας διοικούν διότι αντιλαμβάνομαι ότι ασκείτε διοίκηση δημοσίων σχέσεων και μόνο, θέτοντας τους δημότες σε μειονεκτική θέση έναντι του «Κράτους εν κράτει»  υπαλλήλων του Δήμου. Γνώμη μου είναι ότι το Λουδοβίκειο μοντέλο διοικήσεως  μάλλον πρέπει να αντικατασταθεί με το Βοναπάρτιο. Τι να πρωτοσυμαζέψει  ένας μόνο κ. Λάκης; Παρακαλώ επίσης ενημερώστε δια του Τύπου πόσους υπαλλήλους απασχολεί ο Δήμος συνολικά, άμεσα ή έμμεσα, διότι ο τζίρος του Δήμου (τζίρος πολυεθνικής) προκαλεί το ερώτημα σε όλους τους δημότες «πως είναι δυνατό να μην υπάρχουν χρήματα για έργα;» και  διότι ρώτησα δυο δημοτικούς συμβούλους και έναν αντιδήμαρχο και δεν γνώριζαν να απαντήσουν σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Τράτζικ σιτσουεέσιον!                                                                                                                           2.) Στείλτε και κάποιον οδοκαθαριστή επί της Ρίτσου – Παστρικάκη,  διότι ενεφανίζεται κάθε 5 μήνες και σε αντίθεση με την παρελθούσα δεκαετία, όπου ήταν ταχτικό. Χίος δεν είναι μόνο το κέντρο!                                              

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ