25.5.2017 13:32

Αντιμέτωποι με το πιο εφιαλτικό σενάριο, της διασποράς δομών σε όλο το νησί

Μας χαρακτήρισαν επιζήμιους για τα συμφέροντα του νησιού, προβοκάτορες, ακραίους. Τα γεγονότα είναι αμείλικτα. Ελάχιστες ώρες μετά την καθαρογραφή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου η κυβέρνηση «ψωνίζει» από τη διατύπωση της μόνο ό,τι εκείνη θέλει. Οι έγκυρες αστυνομικές πηγές της «Καθημερινής» (λέγε με Στ. Τσιριγώτη;) βρήκαν πάτημα στην πάσα μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο έλυσε τα χέρια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Τώρα η Χίος δεν θα απολογείται στα πανελλαδικά media γιατί αντιδρά σε μια νέα δομή αλλά γιατί δεν τηρεί ούτε τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της. Άντε να αποδείξεις σε τρία λεπτά τηλεοπτικού χρόνου ότι δεν είσαι ελέφαντας…

Από σήμερα το νησί μας βρίσκεται αντιμέτωπο με το πιο εφιαλτικό σενάριο. Δομή – ξέφραγο αμπέλι στη ΒΙΑΛ. Δομή – μπάτε σκύλοι αλέστε στο ιστορικότερο μνημείο του, το Κάστρο. Δομή (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.) στην καρδιά των μαστιχοχωρίων, στους Ολύμπους. Έπεται η μεταφορά της Υπηρεσίας Ασύλου, μιας νέας προσφυγικής δομής, κατά πληροφορίες στην είσοδο της πιο τουριστικής ζώνης του νησιού, πλησίον του Καρφά.

Κανένας δεν υπολογίζει τίποτα. Καμία κίνηση δεν εντάσσεται σε έναν συνολικό σχεδιασμό διάσωσης μιας, κάποιας εικόνας του νησιού. Αμαχητί παράδοση στην επιλογή η Χίος να μετατραπεί στη μοναδική οπή παράνομης πληθυσμιακής μετακίνησης προς την Ευρώπη.

Σε ποια λογική υπακούει η απόφαση το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. να δημιουργηθεί στα Μαστιχοχώρια; Ποιοι εγκέφαλοι επιτρέπουν στην Ύπατη Αρμοστεία να εκμισθώνει καταλύματα όπου γουστάρει, αδιαφορώντας αν αυτά που νοικιάζει έχουν  κοινή πισίνα με τα άλλα που επέλεξαν να μην ανταποκριθούν στην πρόσκληση της; Ποιοι κατευθύνουν δομές σε άμεση σχέση με το προσφυγικό να περιτριγυρίζουν τον Καρφά, το Μέγα Λημνιώνα, κάθε τουριστικό απομεινάρι του νησιού; Ποιοι σχεδιάζουν να διαγράψουν τη Χίο ολότελα από τον τουριστικό χάρτη για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια τους;

Ποια είναι, τέλος, η προστασία του τόπου από όσους με την ψήφο μας τοποθετήσαμε να μας προασπίζονται; Η δημοτική αρχή έσπειρε ανέμους και θα θερίσει ένα θυελλώδες καλοκαίρι. Η πρόβλεψη ενός από τους συμβούλους της ότι η επιμονή στην ενδοτική στάση στο προσφυγικό ίσως σταθεί αιτία μεγάλων ανατροπών, έχει, δυστυχώς,  πιθανότητες επιβεβαίωσης.

…………………………………………………………………………………………..

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ