17.12.2015 9:01

Αντί ευχών

Φιλοσοφούμε χρόνια τώρα και πιστεύω ότι μας αρέσει. Έχουμε πει πολλά ωραία και ελπίζω να τα θυμάστε η να τα διαβάζετε κάπου-κάπου. Θα διαπιστώστε ότι μας κάνουν πολύ καλό. Ειδικά τέτοιες μέρες σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο. Πρόσφατα λοιπόν, μου ήρθε ένα email, με ένα μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου. Είναι πράγματι εξαιρετικό και αξίζει να το διαβάσετε πολλές φορές και γι αυτό σας το παραθέτω:

 

"Καθώς γερνάμε, και γινόμαστε σοφότεροι, συνειδητοποιούμε σιγά-σιγά ότι:

    Ένα ρολόι των ?300 δείχνει την ίδια ώρα με ένα ρολόι των ?30.

    Ένα πορτοφόλι των ?300 χωράει τα ίδια χρήματα με ένα των ?30.

    Η μοναξιά σε ένα σπίτι 30 τ.μ. ή 300 τ.μ. είναι η ίδια.

    Ελπίζω μια μέρα να συνειδητοποιήσεις ότι η εσωτερική σου ευτυχία δεν προέρχεται από τα υλικά πράγματα στον κόσμο.

    Δεν έχει σημασία αν ταξιδεύεις σε πρώτη ή οικονομική θέση, σε περίπτωση ατυχήματος και στις δυο περιπτώσεις θα βγεις από το αεροπλάνο.

    Ελπίζω να συνειδητοποιήσεις ότι αληθινή ευτυχία είναι να έχεις φίλους και αδελφούς με τους οποίους μπορείς να μιλήσεις, να γελάσεις και να τραγουδήσεις.

    Πέντε στοιχεία για την ευτυχία:

    1. Μην μάθετε στα παιδιά σας να γίνουν πλούσιοι, μάθε τους να είναι ευτυχισμένοι, ώστε να δουν την αξία των πραγμάτων και όχι την τιμή του.

    2. Φάτε το φαγητό σας, σαν να είναι το φάρμακό σας, αλλιώς θα πρέπει να παίρνετε το φάρμακο σας, σαν να είναι το φαγητό σας.

    3. Όποιος σας αγαπάει δεν θα σας αφήσει ποτέ. Ακόμη κι αν έχει 100 λόγους για να το κάνει, θα βρει έναν λόγο για να μείνει.

    4. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να είναι κάποιος ένα ανθρωπινό ον και στο να είναι άνθρωπος. Πολύ λίγοι το καταλαβαίνουν.

    5. Είστε αγαπημένος όταν γεννιέστε, και θα είστε όταν πεθάνετε. Από εσάς εξαρτάται αν θα είστε και τον ενδιάμεσο χρόνο.

    Οι έξι καλύτεροι γιατροί στον κόσμο:

    Το φως του ήλιου, η ανάπαυση, η άσκηση, η διατροφή, η αυτοπεποίθηση και οι... φίλοι.

    Διατηρείστε τους σε όλα τα στάδια της ζωής σας και απολαύστε μια υγιή ζωή"

 

Σκεφτείτε λοιπόν διπλά φέτος, πριν αγοράσετε τα δώρα σας. Όσο και αν δυσκολεύεστε, να θυμάστε, η αγάπη, η αληθινή αγάπη, αυτή που δέχεται τους άλλους χωρίς όρους, είναι το καλλίτερο δώρο. Δώστε μια τέτοια αγάπη και θα πάρετε πολλά, πολλά δώρα μεγάλης αξίας. Και όπως λέει η Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη, «όσο και αν είσαι αδελφέ φτωχός, δώσε αγάπη, σαν κι αυτήν δεν είναι άλλη». Με αυτές τις σκέψεις, σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, με πολλούς, πολλούς καλούς, αληθινούς φίλους!!!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ