23.4.2014 15:27

Ανανέωση μέσα από τη συμμετοχή

Όταν έχεις διανύσει ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ενασχόλησης με τα κοινά από διάφορες θέσεις συμμετέχοντας ενεργά στη λήψη και υλοποίηση αποφάσεων, έρχεται αναπόφευκτα η στιγμή που θα κάνεις έναν μερικό απολογισμό του τι έκανες, τι υπηρέτησες, τόσα χρόνια και τι θα πρέπει να αποφασίσεις για τα επόμενα βήματα σου στην κοινωνία και το πολιτικό γίγνεσθαι.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία προσωπικά καταθέτω τα συμπεράσματα μου και καταθέτω την αιτία και τους λόγους ένταξης μου στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ», ένα νέο κόμμα το οποίο μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στη λίστα του για το ψηφοδέλτιο του ευρωκοινοβουλίου.
Εκείνα που με προβλημάτισαν αν θα πρέπει να ξεκινήσει από μια άλλη βάση είναι τα ακόλουθα:
1) Δυστυχώς όπως και πολλοί άλλοι υπηρέτησα ένα περίσσευμα ηγεμόνων με ιδιαίτερο έλλειμμα ηγετών.
2) Υπηρέτησα έναν κρατισμό με μεγάλο έλλειμμα κράτους.
3) Έζησα την προπαγάνδα με έλλειμμα ενημέρωσης.
4)  Έζησα και ζω ένα περίσσευμα εκπαίδευσης με έλλειμμα παιδείας
5) Ένα περίσσευμα κομματισμού με υποτροπιάζων έλλειμμα Δημοκρατίας
6) Περίσσευμα κατανάλωσης και χρέους με έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης
Με άθροισμα και αποτέλεσμα όλων αυτών των ανωτέρω την πολιτικοκοινωνική και οικονομική χρεωκοπία.
Με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλων ομάδων πολιτών σε σύγχυση- αγανάκτηση και θυμό.
Σε αυτό λοιπόν το σημείο οι επιλογές ήταν δύο:

Η πρώτη της κατάθεσης συμμετοχικής ευθύνης και η απόσυρση
Και η δεύτερη η επανεκκίνηση με νέες επιλογές από τη συσσωρευμένη εμπειρία και η συμμετοχή μου στον πολιτικό εκείνο χώρο που θα αναγνωρίζει τα ιστορικά λάθη του παρελθόντος και θα προγραμματίσει ένα ποιοτικότερο αύριο. Έναν πολιτικό χώρο συνειδητοποιημένο ιστορικά και όχι από «παρθενογένεση», από το πουθενά.
Ένας τέτοιος πολιτικός χώρος είναι η παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ» με πρόεδρο τον  Δημ. Μπουραντά. Μια παράταξη που στοχεύει στην ΕΝΟΤΗΤΑ. Δηλαδή στο ΕΜΕΙΣ και όχι στο ΕΓΩ. Που στοχεύει στη  ενίσχυση της συνεργασίας και τη συνέργειας, που στοχεύει στην ανάπτυξη με δικούς μας πόρους (και τους έχουμε), είτε αυτοί αφορούν στον πρωτογενή ή άλλους τομείς παραγωγής είτε αυτοί αφορούν το έμψυχο δυναμικό το οποίο δυστυχώς όχι απλά εξάγεται αλλά αποβάλλεται από τη χώρα.
Που στοχεύει στη συνέχιση και παραγωγή του ελληνικού πολιτισμού που έδωσε διαχρονικά τα φώτα του στην ανθρωπότητα. Γιατί ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή χωρίς πολιτισμό δεν μπορεί να υπάρξει.
Μια παράταξη που στοχεύει στην ενεργοποίηση του κοινωνικού ρόλου των πολιτών σαν γονείς, σαν δάσκαλοι, σαν εργαζόμενοι, σαν καταναλωτές και εν γένει ως πολίτες ενεργοί και συμμετέχοντες .
Μια παράταξη που στοχεύει την αποθεοποίηση του καταναλωτισμού ο οποίος είναι σαν το νερό της θάλασσας, όσο το πίνεις, τόσο πιο πολύ διψάς.
Η παράταξη που στοχεύει στην προώθηση βασικών αξιών όπως είναι η αγάπη , η ανθρωπιά, η φύση , η καλλιέργεια ο πολιτισμός, η συμπόνια, η γενναιοδωρία, η αλληλεγγύη.
Η παράταξη που πιστεύει στη δημιουργικότητα και την καινοτομία, στην ακεραιότητα, την εντιμότητα, την υπευθυνότητα, τη δικαιοσύνη, τη συνέπεια, τη συνείδηση.
Με δεδομένο λοιπόν ότι στη φύση και στη ζωή η συνέχεια και η πρόοδος είναι αποτέλεσμα της ανανέωσης και όχι της απόσυρσης νιώθω την ανάγκη της συμμετοχής στην ανανέωση μέσα από την ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΑΞΙΩΝ, συμμετοχής στη δράση της και την τιμητική για μένα συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο της παράταξης.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ