2.8.2017 12:06

Ανακυκλώνω, ανακυκλώνεις. Τελικά ανακυκλώνουμε;

Η στήλη παρακολουθεί τόσο τις  «αψιμαχίες»  της δημοτικής αρχής και της «Οίκοπολης» όσο και  την πραγματικότητα, όπως την αντιλαμβάνεται από τα ανακυκλώσιμα υλικά που ρίχνονται στους πράσινους κάδους και καταλήγουν στο ΧΥΤΑ.

Τελικά επειδή το 2002 ως πρόεδρος  της ΟΜΑΣ Κάμπου  πρωταγωνίστησε στη χωροθέτηση των δύο ΧΥΤΑ (που ήταν προαπαιτούμενο για την έναρξη κατασκευής του φράγματος  Κόρης Γεφύρι) και δέχτηκε επίθεση από ορισμένους Νοτιοχωρούσους, θεωρεί υποχρέωση της να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους (δημοτική αρχή και δημότες) για τον κίνδυνο της πρώιμης πλήρωσης του ΧΥΤΑ, εξαιτίας της, μηδενικής σχεδόν, πραγματοποιούμενης συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Πρέπει όλοι μας και πρώτη η δημοτική αρχή, να αντιληφθούμε ότι η χωροθέτηση και κατασκευή ενός ΧΥΤΑ  είναι πολύ δύσκολη, δαπανηρή και πραγματοποιήσιμη στο μέλλον για πολλούς αντιληπτούς λόγους. Γι' αυτό και  πριν γίνουμε Πελοπόννησος κι άλλα μέρη της πατρίδας και μας φιλοδωρίσει με  πρόστιμα η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιβάλλεται να οριστεί ένας και μόνο υπεύθυνος, που μαζί με μικρή υπηρεσιακή ομάδα θα σχεδιάσουν και θα ανακοινώσουν πως θα πορευτούμε στο εξής, μια και η ανακύκλωση εκτός από παιδεία ( η οποία θα αποδώσει μετά από 10-15 χρόνια) απαιτεί και ανταποδοτικό σχεδιασμού από το Δήμο. Τα μπουκάλια, τα πλαστικά και λοιπές συσκευασίες που ρίχνονται το πρωί Σαββάτου και Κυριακής είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου...

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ