26.4.2017 16:39

Ανακρίβειες που με θίγουν προσωπικά

Αγαπητέ κ. εκδότη,
Στο προχθεσινό φύλλο της εφημερίδας σας φιλοξενείται άρθρο του κ. Νίκου Γεωργούλη με τίτλο «Οι λεπτοί χειρισμοί του αντιδημάρχου σε έναν παρολίγον βιασμό» το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά ανακριβειών που με θίγουν προσωπικά.
Ουδέποτε δέχθηκα στο γραφείο μου επίσκεψη πατέρα ανήλικου παιδιού ο οποίος επιθυμούσε να με ενημερώσει για τον παρολίγον βιασμό του παιδιού του, πόσο μάλλον ουδέποτε τον παρακάλεσα να μην δώσει έκταση στο θέμα.
Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι ο δημοσιογράφος δεν επικοινώνησε μαζί μου πριν τη δημοσίευση του σχετικού άρθρου. Θα περίμενα επίσης από έναν έμπειρο δημοσιογράφο, όπως ο κ. Γεωργούλης, να γνωρίζει ότι αποκλειστικά αρμόδια για την τήρηση της δημόσιας τάξης είναι η Αστυνομία, στο έργο της οποίας συνδράμει ο Δήμος Χίου όποτε χρειαστεί.
Σε μια εποχή που η κοινωνική συνοχή του νησιού δοκιμάζεται, θα πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις μας.

Επειδή λοιπόν τόσο η διασπορά ψευδών ειδήσεων όσο και η συκοφαντική δυσφήμηση δια της απόδοσης στο πρόσωπο μου ενεργειών που ουδέποτε έκανα ενδεχομένως να συνιστούν ποινικά αδικήματα, παρακαλώ όπως αποκαταστήσετε την αλήθεια.

………………………………………………………………………………………………

Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται

Αγαπητέ αντιδήμαρχε, το αξιοπερίεργο είναι ότι βάλλομαι επειδή υποστήριξα ότι σωστά χειριστήκατε την υπόθεση. Πράγματι δεν σας ενημέρωσε για το περιστατικό ο πατέρας του παιδιού αλλά ο επαγγελματίας, στοιχείο που κι εγώ γνώριζα αλλά συνυπολόγισα στην κοινωνική ευθύνη του κειμένου. Δεν είχα συνυπολογίσει βέβαια ότι όσα γράφηκαν θα σας δημιουργούσαν προσωπικό πρόβλημα, με τηλεφωνικές απειλές από αγνώστους, όπως με ενημερώσατε.

Για την ιστορία, μια και αναφέρατε όσα δεν έγιναν, καλό θα ήταν να αναφερθείτε και σε όσα έγιναν. Θα ήταν σαφώς πιο διαφωτιστικά για όλους μας.

Ομολογώ, βέβαια, ότι σχεδόν ένα χρόνο ενασχόλησης με το προσφυγικό περίμενα ότι θα είχατε συμβιβαστεί με την αυστηρή και ανώνυμη κριτική, όπως έχουμε συμβιβαστεί όλοι μας, των δημοσιογράφων συμπεριλαμβανομένων. Αν αγαπητέ αντιδήμαρχε επικρατήσει ο φόβος σε όσους βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά, πιο καλά να εφαρμοστεί αυτό που κάποτε φώναζαν στα γήπεδα «όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται». 

Ν.Δ.Γ. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ