18.1.2021 12:08

Αν είναι να γίνει κουτσό, αφήστε το για τους...επόμενους

Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, Ο «Έφηβος» Κάμπου Χίου

Αφορμή για το σημείωμα, οι επαφές που έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα από πλευράς Δ.Α. Χίου με τον Αντιδήμαρχο Τ.Υ. κ. Ι. Ξενάκη και τον Πρόεδρο Νομικού Προσώπου κ. Ι. Μανάρα, με τον Πρόεδρο Εφήβου-Κάμπου κ. Κ. Βεζέρη για την ολοκλήρωση - επέκταση των εγκαταστάσεων «Εφήβου» ώστε να αποκτήσει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, κατάλληλες για Περιφερειακούς Αγώνες.

Θυμίζεται από στοιχεία που έχει από το 2009 η στήλη στην κατοχή της, ότι: η τότε Νομαρχιακή Αρχή ανέθεσε στις 31/12/2007 για τους ίδιους λόγους στην Ε.Ν.Α. Χίου την πιο πάνω Μελέτη, η οποία και ολοκληρώθηκε σε επίπεδο σοβαρής προμελέτης τον Ιούλιο του 2009 από τους συναδέλφους κ.κ. Π. Βελλιανίτη και Π. Δημητράκη, Αρχιτέκτονες, Ε. Αξιώτη Πολ. Μηχανικό και Γ. Επιτροπάκη Μηχανολόγο Μηχανικό με ελεγκτές τους Ν. Στράντζαλη, Κ. Ανδρεάδη, Α. Ανδριώτη και Σ. Ζώη.

Η Μελέτη προβλέπει: μερικές απαλλοτριώσεις 2 νότιων ιδιοκτησιών συνολικής έκτασης περίπου 3.100 τ.μ., στίβο 400 μ., 6 διαδρομές, στάθμευση 50 Ι.Χ., κερκίδες περίπου 800 θεατών και τα απαραίτητα κτίρια εξυπηρέτησης και Διοίκησης.

Δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις με άλλα 2.500 τ.μ. περίπου, που είναι απαραίτητα για πολλούς λόγους, όπως: η μετατόπιση του αθλητικού χώρου νοτιότερα για να επιτρέπεται εξωτερικά στάθμευση λεωφορείων και άλλων μεγάλων οχημάτων και μικρότερων διαθέσιμων χώρων π.χ. για Μπάσκετ - Βόλεϊ, πινγκ-πονγκ, χώρους πρασίνου.

Κατά τα άλλα: η προμελέτη διέπεται από Τεχνική Πληρότητα και με ελάχιστες βελτιώσεις όπως οι πιο πάνω, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε Οριστική Μελέτη άμεσα και σύντομα, εφόσον συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα των προς απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών.

Η στήλη προτρέπει να προχωρήσουν τα πράγματα μ’ αυτές τις προϋποθέσεις -έστω και με 12 χρόνια καθυστέρηση (!!!), διαφορετικά: ας αφήσουν κι αυτό το θέμα για τους… ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.

Υ.Γ. Ο Αρχιτέκτων κ. Π. Βελλιανίτης είναι μόνιμος υπάλληλος του Δήμου Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ