6.6.2017 9:43

Άμα βγαίνει απ’ τα ρούχα του κι ο Αριστείδης ο δίκαιος…

«Το Δημοτικό Συμβούλιο παραπαίει.» Θλιβερή διαπίστωση μιας «παλιάς καραβάνας» της Αυτοδιοίκησης, απ’ τις λίγες στον τόπο μας που πήρε προίκα από τη θητεία του το σεβασμό και την αναγνώριση της προσφοράς του.

Λόγια του κ. Αριστείδη Ζαννίκου, του Αριστείδη του δίκαιου, αν δεχθούμε ότι οι εκλογικές ήττες είναι το καλύτερο σχολείο. Όχι για όλους. Άλλοι κλείνονται στον εαυτό τους, μαραζώνουν πολιτικά και αποχωρούν (βλ. Γ. Γαϊσίδης) κι άλλοι εκμεταλλεύονται την απόρριψη για να αναζητήσουν τα αίτια. Προετοιμάζουν την ομαλή μετάβαση κι αναλαμβάνουν έναν κοινά αποδεκτό ρόλο αδέκαστου παρατηρητή των εξελίξεων.

Ο Αρ. Ζαννίκος κατέκτησε με το σπαθί του το προνόμιο όταν μιλά να τεντώνεις το αυτί σου για να ακούσεις με προσοχή τι θα πει, συμφωνείς ή διαφωνείς με τη σκέψη του. Πρόσωπο κύρους στο χώρο των απόμαχων της Αυτοδιοίκησης, συνήθως είναι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις του, αποφεύγει τις αιχμηρές κριτικές και δίνει την εντύπωση ότι είναι υπέρμαχος της συμφιλίωσης και της ενωτικής προσπάθειας.

Τι έπαθε ξαφνικά και βγήκε … στο κλαρί; Η έκφραση «το Δημοτικό Συμβούλιο παραπαίει» διαμοιράζει μεν την ευθύνη μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, όλοι όμως αντιλαμβάνονται ότι η βασική αιχμή είναι πάντα για όποιον έχει τον πρώτο λόγο. Τη δημοτική αρχή.

Ο πρώην δήμαρχος και σε ορισμένες κρίσιμες περιπτώσεις – ειδικά για θέματα Βροντάδου - συνομιλητής του δημάρχου, προφέρει την κοινή αντίληψη. Η δημοτική αρχή παραπαίει, έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας ότι στο κρισιμότερο θέμα για το νησί έχει την ικανότητα να προασπιστεί τα συμφέροντα του. Έχει πεισθεί πια η κοινωνία ότι βρίσκεται σε μια διαρκή συνθηκολόγηση και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να ξεγλιστρήσει από τη χρέωση του πολιτικού κόστους των κινήσεων της.

Δυο εβδομάδες τώρα έχει στα χέρια της το ψηφισμένο από την ίδια «πόρισμα της Διαπαραταξιακής». Επισπεύδει μόνο ότι αφορά το Προαναχωρησιακό Κέντρο. Καμία απολύτως κίνηση για τα υπόλοιπα 13 ζητήματα που η ίδια έθεσε στο τραπέζι της δήθεν διαπραγμάτευσης.

Ο κόσμος αμφισβητεί ευθέως τις προθέσεις της και τη βλέπει σε ένα δικό της κόσμο άλλοτε να καυχάται ότι ανεβαίνει ο τουρισμός στο νησί κι άλλοτε να παινεύεται για τις αυξημένες ποσότητες ανακύκλωσης ή την τοποθέτηση του seatrack, την ώρα που ο κόσμος καίγεται.

Βλέπει παντού γύρω της υπονομευτές, σε κάθε διατύπωση αντίθετης γνώμης. Ε, μέσα σ’ αυτούς ας προσθέσει άλλον έναν: τον Αριστείδη το δίκαιο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ