24.1.2017 15:00

Άλλη μια διάκριση εις βάρος των ατόμων με αναπηρία !

Στο Αριθμ. 2413/04-08-2016 Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), Τεύχος Β΄ και στο Άρθρο 10 της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που δημοσιεύεται και εξέδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, περιλαμβάνονται οι δικαιούχοι- εκ των ευπαθών ομάδων πληθυσμού- οι οποίοι τυγχάνουν δικαιούχοι των προς διάθεση τροφίμων του προγράμματος διάθεσης αποσυρόμενων προϊόντων (στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης παραγωγών οπωροκηπευτικών).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα οργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Γεωργίας) και υλοποιείται κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων και Περιφερειών της Χώρας, αλλά και φορείς που λειτουργούν συσσίτια, Κοινωνικά παντοπωλεία, Κοινωνικές Συμπράξεις, κ.α.

Δικαιούχοι του προγράμματος φέρονται οι άποροι, οι εγγεγραμμένοι στα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια, τις κρατικές παιδικές κατασκηνώσεις, το επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ, οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων και νηπιαγωγείων, οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι μέχρι κάποιο συγκεκριμένο ετήσιο εισόδημα.

Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι, δεν συμπεριλαμβάνονται στους δυνητικά δικαιούχους τα Άτομα με Αναπηρία (οι Σύλλογοι των ΑμεΑ, δομές ΑμεΑ, κ.α.) που στο παρελθόν ήσαν ωφελούμενοι.

Επίσης, η διάκριση μεταξύ μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη στιγμή που εξαιρούν τους δεύτερους (δηλαδή τους μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΛ, ΕΕΕΕΚ, κλπ.).

Επισημάναμε την παράλειψη-διάκριση στο αρμόδιο Υπουργείο και ευελπιστούμε σύντομα να διορθωθεί-αποκατασταθεί εκ μέρους του, αυτή η προσβολή προς τα Άτομα με Αναπηρία, αλλά και τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πανελλαδικά.

Πιστεύουμε ανάλογη αντίδραση-επισήμανση, όπως η δική μας, να υπήρξε από πλευράς και άλλων Δήμων (μέσω των Δ/νσεων Πρόνοιας) και Περιφερειών της χώρας, αλλά και Οργάνων διοίκησης και συνδικαλιστικής δράσης (Ομοσπονδίες ΑμεΑ, Ομοσπονδίες  Γονέων, ΟΛΜΕ, κ.α) .-    

    

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ