23.6.2017 13:29

Άλλα λέει ο Σπρίτζης, άλλα υπόσχεται ο Χαρίτσης κι άλλα καταλαβαίνει ο Μιχαηλίδης

Σε σύγχυση βρίσκονται τα κυβερνητικά στελέχη, ως προς τι μέλλει γενέσθαι με το αεροδρόμιο της Χίου.

Ο αν. υπουργός κ. Χαρίτσης, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι, συμφωνήθηκε με το Δήμο Χίου και την Περιφέρεια Β. Αιγαίου να υποβάλουν από κοινού πρόταση για τη χρηματοδότηση μελέτης επέκτασης και αναβάθμισης του αεροδρομίου. Για ένα έργο το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Μιχαηλίδης, μεταφράζει τη δήλωση, ως δέσμευση του κ. Χαρίτση ότι θα χρηματοδοτηθεί η απαιτούμενη μελέτη από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για το Β. Αιγαίο.

Ο κ. Σπίρτζης, στην επίκαιρη ερώτηση μου, απάντησε ότι οι μελέτες ωριμάζουν, υπάρχει χρηματοδότηση, γιατί το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ 2014-2020, αλλά δεν πρόκειται να δοθεί ούτε ένα ευρώ εάν το αεροδρόμιο δεν απενταχθεί από τα αεροδρόμια που έχουν χορηγηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Οι αντιφατικές τοποθετήσεις φανερώνουν στην πραγματικότητα έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού, αλλά και σύγχυση ως προς τις αρμοδιότητες και ποια είναι η επισπεύδουσα αρχή.

Και για να καθησυχάσω τον κ. Μιχαηλίδη: Οι απαντήσεις των Υπουργείων για τα μεγάλα έργα υποδομής στη Χίο, θα παρουσιαστούν μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή τους. Σήμερα, 4 βασικά Υπουργεία (Οικονομικών, Υγείας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών) από τα 9 που ερωτήθηκαν δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει η σχετική προθεσμία. Η αποσπασματική παρουσίαση βεβιασμένων συμπερασμάτων για λόγους εντυπωσιασμού δεν είναι εντός των προτεραιοτήτων μου.     

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ