11.5.2020 10:39

Αλέξης Τσίπρας: "Εγώ καλά σου τα 'λεγα"

    Για να γράψω τούτο το κείμενο, χρειάσθηκε, προηγουμένως, να οπλισθώ με πολύ κουράγιο προκειμένου να διαβάσω το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα που δημοσίευσε η “Εφημερίδα των Συντακτών” στις 9 Μαΐου ε.ε.

    Υπό τον τίτλο “Τί θα γινόταν αν...”, ο πρώην Πρωθυπουργός περιγράφει τί θα έκανε ο ίδιος (ΑΝ βέβαια ήταν και σήμερα Πρωθυπουργός), προκειμένου να αντιμετωπίσει επιτυχώς τη διπλή κρίση, αυτήν του κορωνοϊού και τη συνακόλουθη οικονομική που ήδη “μας κτυπά την πόρτα” όπως και όλης της Υφηλίου.

   Οι απαντήσεις που δίνει στο τί θα έκανε εκείνος ¨ΑΝ...”, θυμίζουν σε κάθε νουνεχή πολίτη τις βαρύγδουπες εξαγγελίες και τις ανερμάτιστες προεκλογικές υποσχέσεις του κατά την προεκλογική περίοδο του 2015. Όμως, έκτοτε, “κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι”. Στα χρόνια από τότε μέχρι το περσινό καλοκαίρι ακούσαμε πολλά, είδαμε περισσότερα και βιώσαμε αρκετά απ' αυτά που βάρυναν τις ζωές μας και την πορεία της Πατρίδας μας.

   Καθ' ομολογία του ίδιου του κ. Τσίπρα, ήταν οι “ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ” που είχαν και οι οποίες οδήγησαν σε πλήρες ναυάγιο όσα είχαν σχεδιάσει και εξαγγείλει ως “πρόγραμμά” τους.

Θα “άλλαζαν” την Ευρώπη, θα “καταργούσαν” τα Μνημόνια με “ένα νόμο και ένα άρθρο”, θα “βαρούσαν τα νταούλια και θα χόρευαν οι αγορές”!! Αυτά ακριβώς μας έλεγαν.

   Τα Μνημόνια βέβαια δεν καταργήθηκαν. Απλά, στα δύο πρώτα, προστέθηκε ένα τρίτο, το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ όλων, που φέρει τις υπογραφές “Τσίπρα-Καμμένου”! Μ' αυτό υποθήκευσαν την Κρατική περιουσία υπέρ των δανειστών για 99 χρόνια!! Είναι αυτό ακριβώς που ζητούσαν οι δανειστές και δεν είχαν δεχθεί να υπογράψουν οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς. (γι αυτό άλλωστε και “έχασαν” την Πρωθυπουργία).

   Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν που έκλεισε τις Τράπεζες τις οποίες, μετά την απαξίωσή τους, απόκτησαν ΞΕΝΟΙ αντί πινακίου φακής, προς μεγάλη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου.

   Αυτές ακριβώς οι Τράπεζες είναι που, σήμερα, υπό ξένο έλεγχο, κάνουν “ναζάκια” και, προσώρας, αρνούνται να δώσουν δάνεια στους δοκιμαζόμενους μικρομεσαίους της αγοράς.

    Το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκήρυξε το ανεκδιήγητο “Δημοψήφισμα” του Καλοκαιριού του 2015 και ήταν στελέχη και οπαδοί αυτού του διδύμου που λοιδορούσαν τότε όσους είχαμε τολμήσει να ταχθούμε δημόσια υπέρ του ΝΑΙ, ήτοι της παραμονής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που, τρομοκρατημένος από το βρονταρό ΟΧΙ που έβγαλαν οι κάλπες, το μετέτρεψε αμέσως σε ΝΑΙ, δικαιώνοντας έτσι (άθελά του προφανώς) όσους είχαμε εγκαίρως αντιδράσει στο ΟΧΙ διαβλέποντας ότι αυτό οδηγεί ολοταχώς τη Χώρα μας “στα βράχια”.

   Ήταν το ίδιο δίδυμο (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) που χειρίστηκε ιδεοληπτικά και με τρόπο ανεύθυνο έως επιπόλαιο το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα λέγοντας (δια στόματος Τσίπρα) ότι “στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα” (για να φυλαχθούν), και έτσι ακολούθησαν όσα δραματικά βιώνουμε έως και σήμερα στα νησιά μας αλλά και στη λοιπή Χώρα.

   Οι ίδιοι ήταν που χειρίστηκαν με πλήρη ανεπάρκεια τις μεγάλες φυσικές καταστροφές στη Μάνδρα και το Μάτι με δεκάδες αθώα θύματα και τεράστιες υλικές ζημιές, υποστηρίζοντας (δια της κ. Δούρου) ότι ήταν άτυχοι που η “στραβή έκατσε στη βάρδιά τους”. Και πάλι οι ίδιοι ήταν που “σφαγίασαν” φορολογικά τη μεσαία τάξη όχι από λάθος επιλογή ή από απαίτηση των δανειστών, αλλά από τυφλή ιδεοληψία.

   Μια ιδεοληψία που στοχοποίησε την αριστεία, την αξιοκρατία, την αξιολόγηση, εν τέλει, την ιδιωτική πρωτοβουλία και την έννοια της επιχειρηματικότητας.

  Ακόμη θυμίζω ότι ήταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία, κόντρα σε πάγιες θέσεις της Χώρας μας ως προς το λεγόμενο “Σκοπιανό πρόβλημα”, υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών πειθαρχόντας σε “ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ” (απαιτήσεις) των Γερμανών και Αμερικανών (Μέρκελ και Τραμπ).

   Για όλα τα παραπάνω και για πολλά άλλα (π.χ. ύφος και ήθος της Εξουσίας) τον Ιούλιο του 2019, το εκλογικό Σώμα, έκρινε ότι, στο “τιμόνι” της Χώρας, έπρεπε να βρεθεί άλλος. Και αυτός ο “ΑΛΛΟΣ”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσώρας, δείχνει να τα καταφέρνει έστω με κάποιες “παρατιμονιές” και κτυπητές “αστοχίες” (π.χ. ΜΑΤ στα νησιά μας).

   ΄Ομως, στην κρίση του Έβρου και αυτήν του κορωνοϊού, τα πήγε αρκετά καλά.

 Τώρα βέβαια αρχίζουν τα πολύ πιο δύσκολα. 'Οχι μόνο για την Πατρίδα μας, αλλά για ολόκληρη την Παγκόσμια Κοινότητα. Απότοκος του κορωνοϊού και της καραντίνας, θα είναι η ύφεση, τα λουκέτα σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, η αύξηση της ανεργίας, όχι μόνο εδώ αλλά ΠΑΝΤΟΥ.

   Γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ, με σκηνοθεσία Αλέξη Τσίπρα, ήδη ετοιμάζεται να “ανεβάσει νέο έργο”, με γνωστούς “πρωταγωνιστές” και αρκετούς κομπάρσους!!

   Ο τίτλος του έργου, με αποδέκτη τον Ελληνικό Λαό, θα είναι ταυτόσημος με τον τίτλο ενός αγαπημένου λαϊκού τραγουδιού του Άκη Πάνου που έκανε γνωστό ο Στράτος Διονυσίου. Ο τίτλος θα είναι “ΕΓΩ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΤΑ 'ΛΕΓΑ”!!

    Ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης, ήδη κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι “για το κακό που θα μας βρει” μόνος φταίχτης και υπόλογος θα είναι προσωπικά εκείνος. Γιατί; Απλούστατα γιατί ο Κυριάκος δεν ακούει ούτε ακολουθεί τις συμβουλές του δήθεν “έμπειρου και ικανού” Αλέξη !!

  Γι αυτό και ο Αλέξης, από τώρα προπονεί τη φωνή του ώστε, πέραν αυτήν του Ανδρέα Παπανδρέου, να μπορέσει επιτυχώς να μιμηθεί και τον Διονυσίου ώστε να μας τραγουδήσει, ως άλλος Στράτος, το γνωστό άσμα “Εγώ καλά σου τά'λεγα και τ' άκουγες παράλογα, περπάτησε ανάλογα, θυμάσαι που σου τά'λεγα; Εγώ καλά σου τα'λεγα...”

  Αλέξη, και το 2015 νόμιζες ότι “καλά μας τα 'λεγες” και είδαμε τα αποτελέσματα.

Όχι πια άλλες “αυταπάτες”. Όχι άλλα “πειράματα” στην πλάτη μας. Να μας “λείπει το βύσινο”.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ