24.6.2018 12:44

Άκου 2.900.000.000 (2.9 δισεκατομμύρια ευρώ) κέρδισε η Γερμανία από την ελληνική κρίση!!!!

Είδες η Ψωροκώσταινα!

Μια από τις ατάκες της λαϊκής σοφίας που ξέρω κι είναι αδιάψευστες αλλά πάντα επίκαιρες λέει:

Βοήθα με φτωχέ μη γίνω σαν κι εσέ...

Βοήθα λοιπόν κι εσύ πάμπτωχε Έλληνα τις ισχυρές οικονομίες της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης -που αν και παραπαίει δεν παύει ν' απαιτεί και να εκμεταλλεύεται -της οποίας όμως ήσουν και θα είσαι πάντα ουραγός και βοηθητικό εργαλείο της ανάγκης, τουλάχιστον όσο θα έχεις ακόμη λίπος να σου απομυζούν κι όσο θα φυλάς στην υπηρεσία τους, άγρυπνος κι απλήρωτος φρουρός, τις Θερμοπύλες της Ανατολής,

Είναι βλέπεις που και ποτέ δεν σου συγχώρησαν την αντίσταση σου και την άρνησή σου να παραδοθείς στα σχέδια τους το 1941, που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τον πόλεμο και την κατάκτηση όλου του πλούτου της γης, που τότε ήταν ακόμη αμοίραστος κι ανεκμετάλλευτος.

Γιατί, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και τότε είναι ευγεστότερο και χορταστικότερο πάντα...

Ξύπνα μωρέ φτωχέ συγγενή...

Αφού, στα ακριβά τσιμπούσια και στα πολυτελή δείπνα τους, όπου τρώνε σε χρυσά πιάτα τις σάρκες των υποτελών και πίνουν σε διαμαντένια ποτήρια το αίμα των λαών, εσύ δεν ήσουν και ποτέ δεν θα είσαι συνδαιτυμόνας παρά, θα καμαρώνεις, εσύ ο παρακατιανός, για το ότι καταδέχονται να καταβροχθίζουν τα δοσίματά-χαράτσια που καταθέτεις στα πόδια τους, εσύ ο ραγιάς, για να τα απολαύσουν μπας και δεήσουν ν' αφήσουν και σ' εσένα και στα παιδιά σου μια μπουκιά και μια σταγόνα ίσα-ίσα να ζείτε για να συνεχίσετε να τους υπηρετείτε.

Έτσι κι αλλιώς με τις "μωρές παρθένες" παρέγιαζες πάντα και το "ωχ αδερφέ, εγώ θα σιάξω το κόσμο" ήταν το μότο σου...

Τους άλλους, τους υποψιασμένους και τους αντιρρησίες που διεκδικούσαν το δικό τους και το υπεράσπιζαν, αποφεύγεις να τους συναναστραφείς και να πάρεις παράδειγμα, μόνο "αποικιοκράτες", "συντηρητικούς", "ρατσιστές" και "παραδοσιακούς" τους λες παριστάνοντας τον "ανοιχτόμυαλο", τον "αντικομφορμιστή", τον "προοδευτικό" κι όλα αυτά γιατί δεν θες να εμπλακείς να διεκδικήσεις και να αντιδράσεις φυγόπονε ευδαιμονιστή και ακαμάτη.

Καλά να πάθεις λοιπόν για όσα τραβάς, αλλά...τα παιδιά σου μωρέ και τα εγγόνια σου τί σου φταίνε για τις θηλιές των χρεών και της δουλείας που τους περνάς στο σβέρκο;

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ