6.6.2014 13:26

Αγλαϊα: δημιούργησε αξιόπιστη παρακαταθήκη

Δεν μπόρεσα ποτέ να κρύψω τον ιδεολογικό μου προσανατολισμό. Καθοδηγεί τις προσωπικές επιλογές μου, με υποχρεώνει να μην επαναπαύομαι, να θρέφω διαρκώς την ανάγκη της δημιουργίας.
Τούτο δεν συνεπάγεται ότι αδυνατώ να αναγνωρίσω αξίες σε διαφορετικά πολιτικά φάσματα. Έτυχε να γνωρίσω την Αγλαΐα Κυρίτση πολύ προτού δώσει ενδείξεις συμμετοχής της στα κοινά. Από τη θέση μιας ολοκληρωμένης επαγγελματίας, με συγκροτημένη σκέψη σε κάθε διάλογο.
Άκουσα με χαρά την απόφαση της να δουλέψει για τα νησιά μας, είδα στην πρόθεση της μια ειλικρινή διάθεση. Ομολογώ είχα φοβίες για το αποτέλεσμα. Μια κομματική υποψηφιότητα είχε τους κινδύνους να περιχαρακωθεί στα στεγανά της, να πνίξει τις αγαθές προθέσεις της.
Παρακολούθησα όλη την προεκλογική πορεία της. Την προσπάθεια της να μεταφέρει τις θέσεις της ως και στο πιο απομακρυσμένο νησί του Βορείου Αιγαίου. Το τελικό αποτέλεσμα με εντυπωσίασε. Οι θέσεις της Αγλ. Κυρίτση ήταν η αποτύπωση των αναγκών του Βορείου Αιγαίου. Κράτησε ψηλά τον πήχη της εκλογικής αντιπαράθεσης, προστάτεψε το χώρο του Β. Αιγαίου από μια άκρατη κομματική μάχη.
Ενδεχόμενα το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται πλήρως στο μέγεθος και την ποιότητα της προσπάθειας. Δεν είναι εύκολο να γνωριστείς με όλους μέσα σε λιγότερες από 40 ημέρες. Προσωπικά, πάντως, κατάλαβα ότι η Αγλ. Κυρίτση δεν ήρθε ως περιστασιακός επισκέπτης. Νοιώθω ότι δημιούργησε αξιόπιστη παρακαταθήκη για να δώσει στο δυναμισμό της την ευκαιρία να ξεδιπλωθεί υπέρ των βορειοαιγαιοπελαγητών. Είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχει τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και αλλού στο σύντομο μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ