8.2.2016 17:25

Άδεια έχεις; Αμέ δεν έχω;

Σήμερα η στήλη θα ξεκινήσει περιγράφοντας περιστατικό που συνέβη σε ένα μεγάλο χωριό της νότιας Χίου πριν λίγες δεκαετίες.

Στο χωριό, υπήρχε ένα καφενείο που είχε ένας πανέξυπνος και σπιρτόζος καφετζής. Εκεί χαρτόπαιζαν μέχρι βαθειάς νυκτός, με αποτέλεσμα από τη μία να αργούν να κοιμηθούν και από την άλλη οι γυναίκες να έχουν δικαιολογημένα προβλήματα συζυγικής ανεπάρκειας.

Ζήτησαν από τον Αστυνόμο να ελέγξει αν το καφενείο έχει άδεια. Έστειλε χωροφύλακα κι έλαβε θετική απάντηση από τον καφετζή. Ξαναρώτησαν οι γυναίκες τον Αστυνόμο και έλαβαν την απάντηση ότι – κατά δήλωση του καφετζή- υπήρχε άδεια και επέμειναν να τη δείξει στο χωροφύλακα.

Ο τελευταίος ζήτησε από τον καφετζή να δει την άδεια, που έλεγε ότι την είχε σπίτι του. Ο καφετζής τσατίστηκε και δήλωσε ότι θα πάει στη χώρα να τη δείξει στον Διοικητή. Πράγματι, κατέβηκε, πήγε στην παλιά Αστυνομία, στη φτωχιά προκυμαία και ζήτησε από τον Υπασπιστή να δει τον Διοικητή, στον οποίο παραπονέθηκε ότι δικοί του στο χωριό, ρωτούν και ξαναρωτούν, αν είχε άδεια.

Ο Διοικητής τον ρώτησε αν την έχει μαζί του και ο καφετζής την έβγαλε από το τσεπάκι του πουκαμίσου του και την έδειξε. Ο Διοικητής έβαλε τα γέλια, κατάλαβε, και του υπέδειξε να βγάλει μία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ άδεια για χαρτιά, γιατί αυτό που του έδειξε ήταν… για το κυνήγι…

Το γεγονός περιγράφηκε, για να δείξει ότι: Οι Βρονταδούσοι έπρεπε να γνωρίζουν ή να θελήσουν να μάθουν τι γράφει το περιβόητο Προεδρικό Διάταγμα για τις προσχώσεις στον Βροντάδο, που επικαλούνται οι πρώην δήμαρχοί του, ιδιαίτερα ο κ. Μεννής, και ποιους κινδύνους (πρόστιμα) απειλούν τον Δήμο αν συνταχθεί με τους προηγούμενους δημάρχους που έχουν επιλέξει τη ρήξη με τις υπηρεσίες του κράτους και την παραπληροφόρηση των συμπολιτών τους.

Επειδή, ποτέ δεν είναι αργά για το σωστό, το καλύτερο δεν είναι εχθρός του καλού (όπως είχαν περάσει στο εκλογικό σώμα οι λαϊκιστές), οι σωστές μελέτες και τα σωστά έργα dεν απαιτούν αιώνες, ας αρχίσει σήμερα ο όποιος αυτοδιοικητικός φορέας είναι αρμόδιος να ενεργήσει σωστά, ώστε: ούτε πρόστιμα να πληρωθούν, ούτε μπαζώματα να ξηλωθούν, αλλά να ενσωματωθούν σε ένα συνολικά αναπλασμένο παράκτιο μέτωπο και δρόμο με οδική ασφάλεια, χρήσεις, χρησιμότητα και αισθητική που θα χαίρονται όλοι, ντόπιοι κι επισκέπτες, γιατί από τη μια η γροθιά στο μαχαίρι ματώνει το χέρι και από την άλλη το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Λαϊκές Συνελεύσεις δεν είναι ΒΟΥΛΗ.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ