28.11.2012 10:56

3.124 αυτοκτονίες συν 1…

Σκεφθείτε ποιος μπορεί να είναι ο πρώτος επόμενος… ίσως γνωστός ή και δικός μας. Εύχομαι να ΜΗΝ είναι άλλος. Αφυπνιστείτε. Διαιρούν και βασιλεύουν… Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κατάφεραν φέρνοντας το κράτος απέναντι στον πολίτη, να φέρουν και τον πολίτη κόντρα στο κράτος και στους θεσμούς του. Ότι χειρότερο! Καλλιεργούν με τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια τους, κυρίως μέσω των αθηναϊκών ΜΜΕ, την καχυποψία, την διχόνοια μεταξύ των κοινωνικών τάξεων, των διαφόρων επαγγελματιών, των εργαζομένων στο δημόσιο – ευρύτερα δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ποιος παίρνει πιο πολλά – προς τα κάτω – και έτσι καταργούν ή υπονομεύουν την αλληλεγγύη των γενεών, οικογενειών, κ.λπ. Υπάρχει κατάπτωση αξιών και απαξίωση θεσμών. Σκόπιμα – μεθοδευμένα – στρατηγικά.
Αξίες και θεσμοί, όπως η γλώσσα, ο πολιτισμός, η θρησκεία, ο στρατός, η Βουλή, η εκπαίδευση, η δικαιοσύνη, συστηματικά απαξιώνονται ή δεν αναπτύσσονται ή δεν αξιοποιούνται επαρκώς ακριβώς για να φτωχύνουν κι αυτοί, όπως ο Ελληνικός λαός.
Η πολιτική είναι η τέχνη, το εργαλείο, η επιστήμη, ο θεσμός και όχι το επάγγελμα, της διακυβερνήσεως των λαών, με δημοκρατικό τρόπο και για την ευημερία των.
Ο πνευματικός κόσμος, με ελάχιστες εξαιρέσεις, λουφάζει, ή κραυγάζει ή εντάχθηκε στο σύστημα.
Το όραμα των πολιτών, είναι η αυξανόμενη ευημερία σε όλα τα επίπεδα, για το καλύτερο μέλλον των επόμενων γενεών (παιδιά, εγγόνια).
Το όραμα των πολιτικών είναι συνήθως οι επόμενες εκλογές (βλέπε Αμερική, Ελλάδα, Γερμανία). ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
Όσο συνδέουμε, το κοινωνικό μας επίπεδο με το ύψος των εισοδημάτων και της περιουσίας μας και της ευημερίας μας, τόσο θα αυξάνεται η διαφθορά, η φοροδασμοδιαφυγή – αποφυγή.
Συμβουλή προς αραγμένους δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους : Εξυπηρετείτε τον πολίτη με προθυμία – αγάπη και αποτελεσματικότητα. Γρήγορα και απλά. Ελληνικά και πρόθυμα. Δεν έχει ο πολίτης σήμερα την πολυτέλεια για ταλαιπωρία. Συμβάλλετε με τις προτάσεις σας σε απλοποίηση της γραφειοκρατίας. Μην βάζετε τον πολίτη απέναντί σας. Σαρξ εκ της σαρκός σας είμαστε και είσαστε, μην μας εξαγριώνετε με τις πρακτικές σας. Καταλαβαίνετε οι περισσότεροι τι εννοώ. Δεν αφορά όλους σας, υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις σε όλες τις υπηρεσίες. Ευτυχώς. Βοηθήστε ΟΛΟΙ για την πρακτική αλληλεγγύη. Είθε!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ