21.5.2014 16:49

1ηγ ενέργεια: δημιουργία σκιώδους δημοτικής αρχής Χίου

Σε λίγες μέρες λήγει ουσιαστικά η θητεία  της απερχόμενης δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη. Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και φάνηκαν όσα με το επιμέλεια έκρυβε  κάτω από το χαλί.
Η επόμενη Κυριακή, με το αποτέλεσμα της, θα μας περάσει σε μια νέα εποχή, με μια σοβαρή δημοτική αρχή (Μ. Βουρνού) και εξίσου σοβαρή ελάσσονα αντιπολίτευση (Ε. Φρεζούλη).
Οι λοιπές αντιπολιτεύσεις (Π. Λαμπρινούδης, Μ. Σκούφαλου) πρέπει να αποδείξουν στην πράξη ότι εξακολουθούν να ενδιαφέροντα για τα προβλήματα του τόπου.
Στο διάστημα από 26 Μαΐου μέχρι 1η Σεπτεμβρίου η νέα δημοτική αρχή πρέπει  να συμπεριφερθεί μαζί με όποια άλλη δημοτική παράταξη θελήσει να συνεργασθούν ως σκιώδης δημοτική αρχή Χίου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ελέγχουν ό,τι γίνεται στο Δήμο, να προετοιμάζουν τη νέα Επιτροπή Διαβούλευσης, τον Συνήγορο του Δημότη και να καταθέτουν  παρεμβάσεις τους σε αυτά που ήδη συμβαίνουν  και μας αφορούν, όπως: ο σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι, που  γίνεται ερήμην μας, η επέκταση  του αεροδρομίου που καρκινοβατεί, η ενίσχυση δημιουργίας αυτοχρηματοδοτούμενου ιδιωτικού φορέα προσέλκυσης τουρισμού, η ολοκλήρωση του περιφερειακού της πόλης που έχει οδηγηθεί με ευθύνη του κ. Λαμπρινούδη σε απένταξη, η αναδιάταξη της παραλιακής οδού από Μεγα Λιμιωνα σε Δασκαλόπετρα, οι μονοδρομήσεις-πεζοδρομήσεις και ποδηλατόδρομος της πόλης και του Κάμπου κ.λπ.. Σε αυτά θα δοκιμαστεί η πολυδιαφημισμένη  αυτοδιοικητική εμπειρία και αγάπη του κ. Λαμπρινούδη για τον τόπο και την αυτοδιοίκηση, από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.    

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ