27.4.2015 11:46

1η Μάη με κυβέρνηση Αριστεράς

Η Πρωτομαγιά, μέρα εργατικής απεργίας, καταγεγραμμένη παγκοσμίως στη συνείδηση όλων των εργαζομένων πλησιάζει. Τα συνδικάτα βρίσκονται μπροστά στις διεκδικήσεις για μια καλύτερη μέρα, για μια καλύτερη ζωή. 

Τα συνδικάτα πρωτοπόρα και συμμέτοχα στον αγώνα για ανάκτηση της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ισότητας, των δικαιωμάτων.

Τα συνδικάτα αλληλέγγυα σε μια Κυβέρνηση της Αριστεράς που συμμερίζεται τις αγωνίες τους, συμφωνεί με τα αιτήματά τους, επιδιώκει και νομοθετεί για την λύση των πολλαπλών προβλημάτων που μας κληροδότησαν οι νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας.

Αιτήματα των συνδικάτων και των κινημάτων για σταμάτημα των απολύσεων,  αποκατάσταση κατώτατου μισθού και επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, επαναπρόσληψη απολυμένων, επαναλειτουργία της ΕΡΤ, εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος,  απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας για παιδιά μεταναστών, κατάργηση των 5ευρω στα νοσοκομεία βρίσκουν το δρόμο για τη λύση τους. Κάποια άλλα ακολουθούν.

Αυτά όμως όλα, που πριν ήταν άλυτα, αυτές οι διεκδικήσεις χρόνων του κινήματος δυστυχώς, για κάποιους μνημονιακούς ή και «αριστερούς», δεν θεωρούνται  επιτυχία  μόνο και μόνο, γιατί κάποιοι πρέπει να ασκούν οπωσδήποτε καταστροφική αντιπολίτευση (ΚΚΕ) και κάποιοι, γιατί θεωρούν ότι η μνημονιακή τους αντιπολίτευση πρέπει να ταυτίζεται με τους πιο σκληρούς κύκλους των δανειστών.  Όλοι όμως την ίδια εικόνα προσπαθούν να καλλιεργήσουν, δηλαδή την εικόνα αποσταθεροποίησης και αδυναμίας της κυβέρνησης για δικά τους οφέλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τιμήσει την Πρωτομαγιά και τις απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας μαζί με τους εργαζόμενους να ανοίξει ο δρόμος για την πολυπόθητη αλλαγή της ιστορίας σε αυτή τη χώρα. Ξέρουμε ότι οι δίκαιες διεκδικήσεις μας ενάντια στα συμφέροντα και το κατεστημένο, είναι το ισχυρότερο χαρτί της διαπραγμάτευσης στη μάχη της Κυβέρνησης για την ανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας, της λαϊκής κυριαρχίας και για την  παραγωγική ανασυγκρότηση  της χώρας.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς την 1η Μάη θα συμμετέχουν,  θα ελέγχουν,  θα στηρίζουν και θα διεκδικούν δίπλα και μαζί με το λαό.

    

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ