23.2.2012 16:12

Ραντεβού στους αιθέρες

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ Η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΧΙΟΥ

Την πίττα της έκοψε χθες στο μοντελοδρόμιο του Θόλους, η αερολέσχη Χίου. Φίλοι της αεροπορίας και του αερομοντελισμού άνοιξαν φτερά και έδωσαν ραντεβού στους Χιώτικους αιθέρες και για το 2012. Το γλέντι που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ έδωσε τη θέση του στην υπόσχεση ότι η χρονιά που ήρθε θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη για την αερολέσχη της Χίου.
Η Αερολέσχη Χίου δημιουργήθηκε το 1979 από μερικούς με μεράκι για την πτήση ,το αεροπλάνο, την χαρά να βλέπεις το πέταγμα του γλάρου και γενικά από αυτούς τους ονειροπόλους για την χαρά της πτήσης ,όπου πολλοί πιστεύουν ότι είναι μεγαλύτερη και από την χαρά του έρωτα.
Από τις πρώτες προσπάθειες του σωματείου ήταν η δημιουργία του αερομοντελιστικού τμήματος , όπου με την κατασκευή και την πτήση των διάφορων αερομοντέλων δόθηκε μία άλλη πνοή στην τοπική μας κοινωνία με κάτι ξεχωριστό και αγαπητό στην ψυχή όλων.
Με την πάροδο ετών και με επίπονες προσπάθειες δημιουργήθηκε ένας  χώρος για τις πτήσεις των μικρών δημιουργημάτων των μελών μας στη περιοχή του Θόλου Συκιάδας, όπου το μοντελοδρόμιο με σημερινές διαστάσεις 300 Χ25 μέτρων είναι ένα προβλεπόμενο αεραθλητικό κέντρο. Με την ευγενή δωρεά αεροσκάφους από ελληνοαμερικάνο συμπατριώτη μας το 1992 το σωματείο μπόρεσε να δημιουργήσει τμήμα γενικής αεροπορίας με αεροσκάφος PIPER CHEROKEE PA -128 140HP και 7 μέλη μας απέκτησαν πτυχίο ερασιτεχνικού πιλότου, όπου με τις τακτικές πτήσεις το σωματείο έδωσε ένα άλλο στίγμα στο ακριτικό μας περιβάλλον.
Η συνεργασία της αερολέσχης με το Λιμεναρχείο ( παρακολούθηση πετρελαιοκηλίδας) την Πυροσβεστική, Δασαρχείο και Π.Σ.Ε.Α για τις ετήσιες εναέριες περιπολίες για την προστασία των δασών εμπέδωσε στην συνείδηση του Χιώτη πολίτη την χρησιμότητα του σωματείου στο κοινωνικό σύνολο. Τελευταία επιτυχία είναι η δημιουργία νέου αεραθλητικού τμήματος, αυτού των υπερελαφρών αεροσκαφών . Μέλη της αερολέσχης συναρμολόγησαν διθέσιο μεταλλικό αεροσκάφος από κιτ με μηχανή ROTAX 100 HP το SAVANNAH 740 M.P.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ