31.8.2015 16:46

Υπουργός … απροειδοποίητα

• ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΩΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στην παραλία βρίσκονταν ο Κ. Μουσουρούλης όταν δέχθηκε το ενημερωτικό τηλεφώνημα ότι συμπεριελήφθη στην υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό την κ. Θάνου. Δεν τον βρήκε προετοιμασμένο μια τέτοια εξέλιξη, ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν την επιστροφή στα υπηρεσιακά του καθήκοντα στις Βρυξέλλες.

Πως ακριβώς στριμώχθηκε το όνομα του στην υπηρεσιακή κυβέρνηση προσωπικοτήτων ίσως ούτε εκείνος ποτέ θα το μάθει. Η λίστα με τα ονόματα ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της κ. Θάνου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά πληροφορίες. «Ευλογήθηκε» βεβαίως από τους πολιτικούς αρχηγούς τουλάχιστον των δυο μεγαλύτερων κομμάτων, λένε οι διαρροές. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο πρώην βουλευτής Χίου δεν φημίζεται για τις σχέσεις του με την κ. Θάνου, η λογική λέει ότι προτάθηκε από το περιβάλλον της Προεδρίας. Δεν κόπηκε επίσης από τον Ευαγ. Μεϊμαράκη, καθώς, όπως έχει πολλάκις διαπιστωθεί, ο εχθρός συνήθως κρύβεται στο εσωτερικό μας. Η Ν.Δ. συνηγόρησε στην υπουργοποίηση ενός στελέχους της.

Η αντίδραση του Πισπιλουντιανού ήταν πανομοιότυπη με εκείνη ανάλογων προσκλήσεων. Δέχθηκε να συμβάλλει, όπως δέχτηκε και τις φορές που κλήθηκε απ’ τον Καραμανλή ή τον Σαμαρά.

«Θα κάνω ό,τι με εξοστράκισε από την πολιτική. Θα δουλέψω σκληρά», είναι η ολιγόλογη απάντησή του σε όσους δεν κατανοούν ποιος ο λόγος να απαντήσει καταφατικά στην πρόσκληση. Κι η θέση είναι κομβικής σημασίας, δεδομένου ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Περιβάλλοντος θα πρέπει να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά  στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Εννοείται πως η συμμετοχή στο υπηρεσιακό κυβερνητικό σχήμα σκαλώνει έστω και την ελάχιστη πιθανότητα πολιτικής επανεργοποίησης. Αδιαμφισβήτητα πάντως η εκ νέου ανάληψη υπουργικών καθηκόντων είναι άκρως τιμητική και για τον Κ. Μουσουρούλη και για τον τόπο μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ