12.3.2015 16:30

Ξαναζεσταμένο φαγητό με τον ίδιο λάθος τρόπο

Η ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΗ ΑΠ’ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ

Ανεξήγητη παραμένει η επιμονή της δημοτικής αρχής στην εφαρμογή, αποσπασματικά από ένα πλαίσιο συνολικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, της ελεγχόμενης. Περισσότερο φαντάζει ως απέλπιδα προσπάθεια να ενισχύσει με κανένα ευρώ τα ταμεία της ή ως ένα απλό γινάτι, που στο τέλος καταλήγει να βγάζει το δικό της μάτι.

Έφαγε την πρώτη ήττα προ μηνών, όταν μια ωραία πρωία θυμήθηκε ότι πρέπει να βγάλει απ’ τη ναφθαλίνη το μέτρο της ελεγχόμενης. Δεν άκουγε όσους την προειδοποιούσαν. Έκλεισε τα μάτια, έδωσε την κουτουλιά στον τοίχο κι επέφερε ένα επιπλέον πλήγμα στην αξιοπιστία του μέτρου. Εξήγγειλε την εφαρμογή του, δίχως να είναι σε θέση να την επιβάλλει.

Επανέρχεται τώρα, με τον έμμεσο τρόπο της ενίσχυσης της διαγράμμισης και τη διαρροή των πληροφοριών ότι η εφαρμογή της ελεγχόμενης θα εποπτεύεται από δημοτικούς υπαλλήλους. Ούτε τώρα θα επιτύχει κάτι. Πολύ περισσότερο εξαγριώνει και πάλι τους δημότες, όταν καλούνται να πληρώνουν πρόστιμα κλήσεων, ενώ κανένας επισήμως δεν έχει προειδοποιήσει επαρκώς για την εφαρμογή του μέτρου.

Ας μη μείνουμε σ’ αυτή την παράμετρο, έστω κι αν πονάει την ήδη πονεμένη τσέπη μας. Η ελεγχόμενη θα αποτύχει γιατί επανέρχεται και πάλι απελπιστικά μόνη. Δεν προβάλλει ως σωστό μέτρο αποφόρτισης του κέντρου απ’ τα οχήματα, γιατί δεν συνοδεύεται από όλες τις υπόλοιπες συνοδές κινήσεις. Κυρίως την υπόδειξη εναλλακτικών λύσεων στάθμευσης για όσους συμμερίζονται την ανάγκη να μην πάθουμε ασφυξία απ’ τα ΙΧ στο κέντρο. Όσο η ελεγχόμενη δεν εντάσσεται σε ένα συνολικό κυκλοφοριακό σχεδιασμό, η δημοτική αρχή κακοποιεί τη φιλοσοφία της, την παραλληλίζει με αστυνομικό μέτρο και κάνει το παν για να την απαξιώσει στη συνείδηση των δημοτών. Την ήδη απαξιωμένη δηλαδή…

 

Αισθητική … ξεπατικώματος

Ούτε το αισθητικό αποτέλεσμα των διαγραμμίσεων για την ελεγχόμενη φαντάζομαι ότι κάνει ιδιαίτερα υπερήφανη τη δημοτική αρχή. Η μπλε μπογιά σε δόση υπερβολής καταναλώθηκε, προφανώς για να μην ξεθωριάσει σύντομα, με τη διαφορά ότι σκόρπισε στο γύρω χώρο και έχει … μπλεδίσει όλη την πλατεία.

Τα συνεργεία λες και χρησιμοποίησαν τη μέθοδο του … ξεπατικώματος, όπως κάναμε μικροί στην ιχνογραφία, και το τελικό αποτέλεσμα επί της πλατείας είναι τουλάχιστον βάρβαρο για την αισθητική μας. Είμαι βέβαιος ότι η καλαισθησία του Μαν. Βουρνού δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί το αποτέλεσμα της διαγράμμισης. Ας βρουν τον τρόπο να την πάρουν πίσω τώρα, κι έρχεται το καλοκαίρι κι αναμένονται κι επισκέπτες στο νησί…

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ